Hocam ters yorum yapmak istemiyorum ama konu başlığında attığım ilk postu gerçekten okuduğunuza emin misiniz? 2006 sürüm yüklü zaten bunun resmini ekledim en başında bu konuyu açarken...
Eklenen resim linki:
@Giray6161 @Silinen üye AMD'nin güç planlarını da denedim etki eden tek şey makinenin boşta çalışırken gereksiz kafa atan voltaj sekmelerine uğramaması. Onun dışında oyunda aldığım değerler yine yüksek.
Sabah saat 10'dan beri test ediyorum... Test ederken BIOS'dan PBO ve PCB'u kapattım. Oda sıcaklığı 23 dereceydi. Aldığım en iyi değerler 4000GHz ile 1.25V ayarı oldu. 4050'ye 1.325V verdiğim zaman derecelerde yine aynı yükseklik oluyor. Stabilitesinde bir sıkıntı yok ama sıcaklık değerleri yine aynı şekilde yüksek. Bende sıcaklık değeri açısından memnun kalmadım. Bu yüksekliği gördükten sonra zaten daha üstüne çıkmayı da düşünmedim. Attığım postların birinde de adamın biri 4000GHz'yi 1.25V ile sabitlemiş.
PBO ve PCB kapalı iken aldığım değerler stress testte 75 civarı oyunlarda da zaten konu başlığında oluşturduğum sslerde görebilirsiniz. Dota 2 59-62 sıcaklık civarı, Witcher 3 61-69 sıcaklık civarı oynuyor. SS almayı unuttuğumdan normal değerleri buraya atamadım.
4000GHz - 1.25V Testi: CPU ve CPU Diode olarak birbirine en yakın değerler verende bu. Dota 2 oynarken falan normal PCB kapalı iken aldığım değerlerden 3-4 fazlasını alıyorum. Witcher 3'de de aynı şekilde 3-4 fazlası 68-70 gibi bir oran yer yer 71 oluyor daha da üstünü görmedim.
Eki Görüntüle 468103Eki Görüntüle 468104
4050GHz - 1.325V Testi: Normal PBO ve PCB açıkken aldığım değerlere yakın değerler alıyorum. Pek bir farkı kalmıyor 50GHz için de aynı şeyi yaşamanın bir manası yok.
Eki Görüntüle 468105
Sonuç olarak artık baydım arkadaşlar, 2-3 gündür bu zımbırtıyla uğraşıyorum artık tak etti. Hayatımda hiç overclock yapmamıştım bir nevi overclock olsa da yapmış oldum. PBO ve PCB kapalı olarak sabit 3.8GHz'de bir süre oyunları test edeceğim, oynayacağım vs. Bir noktadan sonra performans olarak FPS düşüklüğü de alırsam en son bulduğum 4000GHz ve 1.25 ayarını kullanmayı düşünüyorum. Güzel bir BIOS driverı gelene kadar elimden gelen tek şey bu olur sanırım. Ya da yazın sıcaklıklar arttığı zaman tam performans almak istiyorsam da piyasada ki artık en iyi soğutucu hangisidir bilmiyorum onu alıp normal bu kafa atan voltajlarında kullanırım artık. Bu cevapları en kısa sürede -gerek sizin gerek benim cevapları- ilk postu düzenleyip bırakıcam. Yarın öbürsü gün başka birinin aklına takılırsa en azından deneyebileceği bir kapı olur.