Ryzen 3600x Sıcaklık Problemi

Programı msi kendi sitesinden indirdim ama onu indirince diğerlerini otomatik kaldırdı neden yaptı bilmiyorum bilgin olsun. Fotoğraf olarak eve geçince gönderirim. Fan ayarı olarak zaten kendi kalibrasyon etme gibi bir seçeneği görmüşündür. Onu yaptırdım kendim tek tek değer vermedim zaten versem de bildiğini okuyor diye. Diğer profilde tüm kasa fanları manuel %50 de zaten. Oyuna girmediğim sürece öyle bırakıyorum. O programdan izlemede yapabiliyorsun. Oradan net şekilde gözüküyor anlık voltaj ve ısı artışı. Windows yaptırıyor diye düşünüyorum o konuda bir geliştirmeye ihtiyacı ver benim düşüncem.
Profil oluşturunca işlemciyi sabitlememe şansımız yok mu? Sadece fan kontrolü yapıp kaydedip, işlemcinin normal güç planlarındaki durum gibi çalışmasını yapamıyor muyuz? Ben mi beceremedim yine.

Bende 2600x ve tuf b450m plus gaming var değerler ilk aldığımda seninki kadardı sana tavsiyem işlemciye o kadar para verdiysen cpb kapatma senin için en iyisi Sıvı soğutma ve kasanın hava akışını en iyi duruma getirmen ben yükte 81 alıyordum işlemci alev alıyordu resmen sıvı soğutma aldım ve kasa fanları kablolalamıyı özenle yaptım şuan max 50.

Profil oluşturunca işlemciyi sabitlememe şansımız yok mu? Sadece fan kontrolü yapıp kaydedip, işlemcinin normal güç planlarındaki durum gibi çalışmasını yapamıyor muyuz? Ben mi beceremedim yine.
Orda senaryo kısmında customize var. oraya gir orda cpu fan vs system fan var. cpuyu elleme system fanları ayarlar sadece.

Benim amacım işlemci fanını ayarlamaktı.Profile 1 ve profile 2 düzenlemesi yapıp, birinin sürekli default durması diğerini ise oyun kısmında da ben elle değiştirecektim. Default olanda fanı sınırlayacaktım, oyunda ise otomatik olacaktı, bunları dengeli moddan yüksek performansa geçiş yapar gibi kullanacaktım. Fakat customize kısmında değişikliği yapınca kaydetme çıkmıyor. Ayrıca hem işlemciyi sabitliyor direk. Her aç kapa yaptığımda bilgisayarı güç seçim kısmıkendi oluşturduğu balanced' ı bile seçili halde getirmiyor.
@EjderLefLef @Giray6161 Merhaba arkadaşlar. Oyunda değilken dengeli modda, anlık voltaj dalgalanmasındaki fan sesinin anlık sıçramalar sonucu anlık artması olayını çözdüm sanırım. Test ettiğim kadarıyla bir sıkıntı yaşatmıyor ve default ayara göre arada ms' ler olduğu için fark yok.Biosda fan settingsde default elimizle fan grafiğini ayarladığımız yerde;
Cpu Fan1 step up time: 0.1 sn
Cpu Fan1 step down time: 0.1 sn yazan yerdeki değerleri değiştirdim. Step up time 0.7 sn step down time 1 sn şeklinde ayarladım. Ben kendi istediğim şekilde undervolt veya işlemci hızı sabitlemeden çözdüm. Açıkçası şu an bir sorunum kalmadı gibi.

Son düzenleme:
Yanlış Bilgilendirme
Arkadaşlar dün akşam Ryzen 3600 islemcimi (anakart MSI B450 Tomahawk Max) BIOS ayarlarindan Core performans Boost'u kapattım. PC'yi açıp Ryzen master üzerinden manuel overclock yaptım. Maksimum voltajı 1,325 cekirdekleri de 4125 MHz getirdim 20 dk stres teste soktum maksimum 80 dereceyi gördü. Cpuz üzerinden Bench yaptığımda stock halinden yüzde 2 ile 4 arasında fark oluyor ve o dalgalanmalar gitti hem voltaj sıçraması yaşamıyorum hem de sıcaklık yukarıdaki donanimhaberde belirtilen makaleden yola cikarak yaptım bilginize.
Bu arada CPU boşta 40 derecelerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli sabit boştada olsa 4125 mhz' de çalışıyor demi. Bence benim yukarıda belirttiğim yöntem daha mantıklı gibi duruyor şahsen.

Sürekli sabit boştada olsa 4125 MHz'de çalışıyor de mi? Bence benim yukarıda belirttiğim yöntem daha mantıklı gibi duruyor şahsen.
Siz sadece gürültüden kurtuluyorsunuz. Voltaj 1450'ye çıkıp 1000'e kadar düşüyor bu sağlıklı değil. Reddit de AMD yetkilisinin de belirttiği 3600 için 1.325V. Kaldı ki sizin yöntemde dalgalanma devam ediyor bizim sorunumuz zaten bu dalgalanma. Tabii arkadaşlar sizin yöntemi de kullanabilirler ben kendi yaptığım ayarların daha stabil olduğu kanısındayım.

Siz sadece gürültüden kurtuluyorsunuz. Voltaj 1450'ye çıkıp 1000'e kadar düşüyor bu sağlıklı değil. Reddit de AMD yetkilisinin de belirttiği 3600 için 1.325V. Kaldı ki sizin yöntemde dalgalanma devam ediyor bizim sorunumuz zaten bu dalgalanma. Tabii arkadaşlar sizin yöntemi de kullanabilirler ben kendi yaptığım ayarların daha stabil olduğu kanısındayım.
Evet sadece gürültüden kurtulmuş oluyoruz. Ama arkadaşın araştırmasına göre 3600X için Amd yetkilisi redditte voltaj sabitlemeyin falan demiş görünüyordu. Tabi kullanıma göre değişir sonuçta, hangisi sağlıklı olduğu konusunda bir yorumda bulunamıyorum. Beni asıl rahatsız eden o dalgalanmanın yarattığı fan sesiydi. Eğer bu dalgalanma işlemciye zarar verme noktası varsa uygun voltaj ve hızda sabitlemek daha mantıklı tabikide.

Siz sadece gürültüden kurtuluyorsunuz. Voltaj 1450'ye çıkıp 1000'e kadar düşüyor bu sağlıklı değil. Reddit de AMD yetkilisininde belirttiği 3600 için 3125v. Kaldı ki sizin yöntemde dalgalanma devam ediyor bizim sorunumuz zaten bu dalgalanma. Tabii arkadaşlar sizin yontemide kullanabilirler ben kendi yaptığım ayarların daha stabil olduğu kanısındayım.
Dostum aceba Aida6'de testte kac W ve kac A cekiyor resim atma sansin var mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı