Ryzen 3900x için sıvı soğutma şart mı?

Ferit34

Hectopat
Yer
ASUSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
ASUS LOVERS
Arkadaşlar sistemi topladım geriye sadece sıvı soğutma kaldı. İşlemcinin kendi fanı ile bir süre hız aşırtmasız kullansam stok soğutucusu yeterli olur mu? Kasam ; Corsair Carbide 275R, Anakart ; Asus Rog Strix x570-e Gaming, Güç kaynağı : Corsair RM850
Ram ; Gskill Ripjaws 2x8 DDR4 3600Mhz, SSD ; Samsung 970 Evo 250GB M.2 NVMe, Ekran kartı : Asus Rog Strix RX 590 8G

Stok soğutucusu gayet yeterli. Ayrıca içinde çıkan soğutucu çoğu sıvı soğutmadan daha iyi ve en pahalı sıvı soğutuculara dahi kafa tutuyor. Overclock bile yapılabilir.

Arkadaşlar sistemi topladım geriye sadece sıvı soğutma kaldı. İşlemcinin kendi fanı ile bir süre hız aşırtmasız kullansam stok soğutucusu yeterli olur mu? Kasam ; Corsair Carbide 275R, Anakart ; Asus Rog Strix x570-e Gaming, Güç kaynağı : Corsair RM850
Ram ; Gskill Ripjaws 2x8 DDR4 3600Mhz, SSD ; Samsung 970 Evo 250GB M.2 NVMe, Ekran kartı : Asus Rog Strix RX 590 8G
Stok soğutucusu bence çok tatlı ve şık. Kullanılabilir tabii ama paranız varsa bu sisteme güzel bir sıvı soğutma yakışır. Neden RX 590 ekran kartı var sistemde ayıptır sorması?

Stok soğutucusu gayet yeterli. Ayrıca içinde çıkan soğutucu çoğu sıvı soğutmadan daha iyi ve en pahalı sıvı soğutuculara dahi kafa tutuyor. Overclock bile yapılabilir.

Kafa tutma konusunda bir şey diyemem ama AMD stok fanları baya geliştirdi, katılıyorum.

Stok soğutucu ile ortalama sıcaklık ne olur hocam mesela? 3 aşağı 5 yukarı.
2600X için konuşabilirim sadece.
Bende OCCT stress testinde yani en güclü testlerden biri stock soğutucu ile en fazla 85° gördü. Ama CPB açık olduğu için kendini 4.1Ghz e O.C luyor. Oyunlarda CPB açık en fazla 71° gördüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı