Ryzen 3900X sistem uyumlu mu?

Tam bütçenizi belirtirseniz bence forumda çok daha dengeli bir sistem toplayacak arkadaşlar çıkacaktır. Örneğin ben olsam işlemciyi biraz düşük tutup örneğin 3700x gibi bunun yerine anakartı ve ekran kartını yükseltirdim mevcut parçalara baktığımızda bile toplamları ile güzel bir sistem çıkar.

Tavsiyem 3700x, x570 anakart, nVME SSD, 2060 RTX bir ekran kartı ve minimum 3200 RAM'ler şeklinde bir sistem yapmanızdan yana olur.

Dediğim gibi şu kadar bütçem var derseniz dengeli güzel bir sistem dizebilecek arkadaşlar çıkacaktır.

Sadece tek bir oyun için kullanacağım bahsettiğim oyun eski bir oyun öyle yüksek FPS gerektiren bir oyun değil. 25-30 adet Client açabilmem gerekiyor. Benim bildiğim RAM ve işlemci yiyen bir oyun onun için onları yüksek tutmaya çalıştım. Bu sistem birbiriyle uyumlu mu peki eminsiniz değil mi? Sipariş vereceğimde elimde patlayan bir parça olmasında :)

Sadece tek bir oyun için kullanacağım. Bahsettiğim oyunda eski bir oyun zaten piyasadaki güncel oyunlarla işim yok. Aynı anda 25-30 Client yani hesaba aynı anda girebilmem gerekiyor onun için işlemci ve RAM'leri yüksek tutmaya çalıştım.

Kıngston Ddr4 16gb 3200mhz Hyperx Fury Hx432c16fb3/16 Pc Ram Cl16 - n11.com 2 adet bu RAM'den alıyorum o zaman diğerini sepetten kaldırdım tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Msı B450 Tomahawk Max Amd B450 4133mhz Ddr4 Soket Am4 Atx Anakart - n11.com anakartı bundan alsam nasıl olur peki? Bilgilendirir misiniz.
Anakart ve RAM'leri değiştirdim.
Kıngston Ddr4 16gb 3200mhz Hyperx Fury Hx432c16fb3/16 Pc Ram Cl16 - n11.com 2X bu şekilde nasıl olur peki yorumlar mısınız?
Abi bu mesajlar niye üst üste biniyor ayrı ayrı atıyorum hepsini .)

Sanırım koda bot açacaksınız işlemciyi bir iki tık alta çekin ya da anakartı X570 seviyesine çıkartın derim. RAM'leri de 3600 almanız gerektiğini düşünüyorum. Dediğim şekilde parçaları değiştirirseniz açabileceğiniz Client sayısı ekran kartınızın performansına takılır. Oyun ekran kartı harcamıyor demeyin kücümsediğiniz değerler 2080 gibi bir kartta dahi sınıra geliyor.

Benim sistemim
Ryzen 7 2700X.
MSI RTX 2080.
RAM'ler 32 GB 3600MHz CL 16.
MSI anakart X470 GAMING Plus.

Sanırım koda bot açacaksınız işlemciyi bir iki tık alta çekin ya da anakartı X570 seviyesine çıkartın derim. RAM'leri de 3600 almanız gerektiğini düşünüyorum. Dediğim şekilde parçaları değiştirirseniz açabileceğiniz Client sayısı ekran kartınızın performansına takılır. Oyun ekran kartı harcamıyor demeyin kücümsediğiniz değerler 2080 gibi bir kartta dahi sınıra geliyor.

Benim sistemim
Ryzen 7 2700X.
MSI RTX 2080.
RAM'ler 32 GB 3600MHz CL 16.
MSI anakart X470 GAMING Plus.
Hocam belliki anlıyorsun yardımcı olurmusun x570 dediniz ben de biraz videolarını falan izledim. 2 tane kendimce anakart seçtim. Bu ikisi birbirinin aynısımı yoksa farkı var mı ? farkı varsa nedir ? aradaki fiyat farkına değer mi ? hangisini almalıyım sizce ?

Kingston Hyperx Fury 8gb Ddr4 3200mhz Cl16 Performans Rami - n11.com Ram'ler de bu olacak daha üst Mhz li alırsam baya fiyat farkı olacak. Bu ram den 4 adet alacağım.

Farklı anakartlar ama 3600 MHz RAM desteği olan herhangi bir kart işini görür zaten. RAM'lerin 3200 MHz olsa da kart en az 3600 desteklesin belki ilerde değiştirirsin.

RAM'ler çok pahalanmış ben 32 GB 3600 MHz CL 16 RAM'lerimi 1200 liraya almıştım.

Bende onu kullanıyorum resimdeki gibi bir efsane olur. Client'lerin oyuna girme süresi 10 sn olur.

Adsız.png

Bende onu kullanıyorum resimdeki gibi bir efsane olur. Client'lerin oyuna girme süresi 10 sn olur.

Eki Görüntüle 579907
Süpermiş :) Kesinlikle bunu alıyorum o zaman :) Peki kendimce araştırmalarıma göre bu ssd direkt anakart'a takılıyormuş ram gibi veya ekran kartı gibi bu doğru mu ? Asus Am4 X570 Ddr4 Prime X570-pro 6x Sata 3x M2/x4 Hdmı Displaypo - n11.com Ben bu anakartı almaya karar verdim. Rica etsem bakarmısınız eğer bu ssd anakart'a takılıyorsa alacağım anakart'ta bunun yuvası var mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı