3900X ile X470 uyumlu olur mu?

mikeehrmantraut

Megapat
İmzamdaki sistemi topluyorum ama dolar kurundan dolayı X570 anakart alamayacağım. Bu yüzden X470 almaya karar verdim, zaten sonradan upgrade gibi bir amacım da yok. Sizce 'MSI X470 GAMING Plus Max' anakart Ryzen 9 3900X ile sıkıntı yaratır mı? Hafif bir overclock da yapmayı düşünüyorum, X470 tier list üzerinden kontrol ettiğimde anakartın VRM ünitesinin 3900X'i besleyebileceği gözüküyor ama yine de sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılır sıkıntı olmaz ama X470 ile X570 arasında 100 TL kadar bir fark var. (İtopya sitesinde)
Farklı yerlerde de daha uyguna olma ihtimali kesinlikle vardır. İyi düşünün.

x370 le çalıştıran da var hocam sıkntı olmaz, iş kartın kalitesine kalıyor sizin de dediğiniz gibi. bende bi 3700 düşünmedim değil ancak çok da elzem olmadığından takılıyorum 1700 le hala :)

Hocam o fiyatlardakilerin VRM kalitesi düşük.

Aslında hız aşırtma yapılmadığı sürece aman aman bir durum olmuyor diye biliyorum ama belli ki yapacaksınız, bende anakartlara baktım. MSI X570-A Pro ile sizin anakartı karşılaştırdığımda X570'in pasif soğutması daha iyi gibi göründü bana. 100 TL farka sanırım sanırım X570 hem VRM açısından hem de diğer sebeplerden (Chipset soğutma, PCI gibi...) ötürü daha iyi.
Gigabyte falanda var daha ucuza ama onlara bakmadım hiçbir şekilde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı