Ryzen 5 1600 AF ısınma sorunu

C-Note

Hectopat
Yer
Batman
Daha fazla  
Merhabalar. AMD CPB Kapatmama rağmen boştaki sıcaklık 45-47 derece arasında dolanıyor. Ama oyun oynadığımda 60 dereceyi görmüyor mesela Fortnite oynarken 1080P çözünürlükte 53 derece ile oynadım. CS:GO oynarken ise 55 dereceyi geçmedi. Odam ise gerçekten bayağı bir sıcak. Boştaki değerin fazla oyun oynarken ise az olmasının sebebini odanın sıcaklığına mı vermeliyim? Kullandığım soğutucu Dark Freezer X90(95 TDP). Oda sıcaklığım normalken boştaki sıcaklık 38 civarı oluyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 1600 kullanıyorum ve sıcaklıklar aynı. Eğer işlemcinizin tam kapasitesinde çalışmasını isterseniz overclocklayabilirsiniz. Onun dışında sıcaklıklar normal.

Biraz yüksek değerler ancak Yaz ayındayız. Termal macun bakımınızı yapın.
Daha geçen soğutucu temizliği, pc temizliği ve termal macun değişimi yaptım kullandığım macun çokta kaliteli macun değil. Ama odam gerçekten sıcak oluyor. Bu şekilde kullanmam herhangi bir problem yaratmaz değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı