Ryzen 5 1600 AF overclock sonrası problem

sokumonko

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. İşlemciyi 3.9 GHz'ye 1.34 Volt vererek sabitledim ama 4 ve üzeri GHz'ye çıkmayı deniyorum. Frekansı 4 GHz yapıp Volt'u da 1.45 yapmama rağmen AIDA64 stres testine başlayınca monitörde sinyal gidiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Stres testi devam ediyor belli çünkü PC çalışıyor sadece ama sadece ekranda sinyal gidiyor. Güç kaynağım 600 Watt ve 12V kanalından 540 Watt verebiliyor. Fikri ya da bilgisi olan var mıdır? İnternette 4.2 GHz'ye yükseltiyorlar rahatça ama ben 4 bile göremiyorum ekran gittiği için.1.4'den daha fazla voltaj vermek istemiyorum çünkü bu değerden sonrası riskliymiş.

Derece kaç oluyor? BIOS güncel mi? Pbo ve CPB açık mı?

Derece 64.5'i geçmiyor. Pbo ve CPB nedir? Bunlar hakkında bilgim yok. Zaten dediğim gibi sadece ekranda görüntü gidiyor. PC normal çalışıyor ve test devam ediyor. Stres testi başladıktan 5-6 sanayi içersinde oluyor ekran gitmesi. BIOS en son sürüm.

O anakartın OC kabiliyeti benim tenis kabiliyetim gibi. Sorun çok büyük ihtimalle anakartta. Sosyalde daha önce 2-3 kere daha gördüm o anakartla 3.8 GHz bile göremeyeni.

1.4V'a ve 3.9 GHz'e ayarlayıp, HWInfo programını açıp, Aida64'ten stres testi başlatıp HWInfo'daki işlemci sekmesi altndaki tüm görüntülerini ekler misin?

Önce HWInfo'yu açıp sonra stres testini başlat.

Ben zaten 3.9'u 1.34V'da stabil olarak görüyorum. Yarım saatten fazla stres testi yaptım hiç sorun çıkarmadı. 1 haftadır rahat kullanıyorum ama 1.4'de 4 GHz yapınca ekran gidiyor anlamadım neden oluypr. Mavi ekran falan yok. Acaba HDMI'dan VGA cevirici kullanıyorum diyemi oluyor? Çevirici mi kafayı yiyor acaba?

Hocam amacım VDROP'u gözlemlemek 1.4V ve 3.95 GHz falan verip söylediklerimi yapar mısınız?1.4V verip zorlayabildiğin kadar zorla frekansı. 3.97 olur 3.92 olur 3.95 olur vs.

Hocam amacım Vdrop'u gözlemlemek 1.4v ve 3.95 GHz falan verip söylediklerimi yapar mısınız?1.4v verip zorlayabildiğin kadar zorla frekansı. 3.97 olur 3.92 olur 3.95 olur vs.

Hocam denedim. Voltaj 1.38 frekans 3.75 ama testi başlattıktan 5-10 saniye sonra gitti yine ekran. Ek olarak BIOS'da voltaj kısmının fotusunu attım. Frekansı 4'e çekip voltajı 1.44'e çektim siz bunu okurken test yapmış olacağım. Verdiğim voltaj doğru değil mi?+.0.144 değeri 1.44 v oluyor değil mi? Yoksa +1.4400 mü olacak?

Görmek istediğim kısımlar çıkmamış. Strest testi 1 dakika falan çalışsa bile yeter de artar bile istediğim veriler için. Senin attığın işlemci sekmesi değil onun altındaki işlemci sekmesi lazım. Core Voltage falan yazan yer. VID değil.

Burası mı?
4GHz denedim 5 saniye sonra kapandı ekran. Ekstra olarak işlemci ayarları menüsünü fotoğrafını koydum. Aşagıda ki ayarlar otomotik de ama kapatmam lazım mı sizce? Belki çözüm oradadır.

Son düzenleme:
HWInfo resimlerini atarken voltaj 1.125V'a mı ayarlıydı? İşlemci sensörü 1.125V ölçmüş, yük esnasında 1.087V'a kadar da düşmüş bu voltaj.

Aynı anakartı kullanan başkalarında adam BIOS'dan 1.35V'a ayarlıyor, sistem boştayken 1.35V veriyor ama stres testi başlayınca voltaj 1.2V seviyelerine düşüyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…