Ryzen 5 1600 CPU Sıcaklıkları

RealRewind

Hectopat
Daha fazla  
Stok fan kullanıyorum işlemcim boştayken 43-44 derece. Stres testi yaptım 2-3 dakika maximumda 77 dereceyi gördü. Sizce bu değerler normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar benimde R5 1600 işlemcim boştayken 39-50 derece arası geziyor. Rise of the tomb raider, CSGO gibi oyunlarda 65 dereceye ulaşıyor. Kasamda 5 fan var ama bulunduğum ortam çok sıcak elimi kasaya koyduğumda serinliyorum. :D Bu arada Mersin'de oturuyorum bununda etkisi olur mu? :)

Tam sistem özelliklerini yazar mısın? Ayrıca hangi oyunda 77 derece oluyor? Termal macunu en son ne zaman değiştirdin?

Anakart: MSI B350M MORTAR AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart
Ekran kartı: Gtx 1060 3 gb 192 bit
Ram: GSKİLL 1x8 gb 3000 mhz
İşlemci: Amd ryzen 1600

Bilgisayarı toplayalı 2-3 gün filan oluyor.Oyundayken değil Stres testinde 77 dereceyi gördü. 2 dakika filan açıktı program. Termal macunda sıkıntı olacağını sanmıyorum.

2 Dakika da 77 ise 30 dk yapsan 85 i bulur soğutucuyu tam oturtamamış olabilirsin.

Montajını vatanbilgisayar yaptı, o yüzden tam oturmuş mu oturmamış mı emin değilim açıkcası.

CPU-Z yükleyip CPU kısmını paylaşır mısın?

Yükledim kardeşim.

İlgilendiğiniz içinde teşekkür ederim hepinize. Bu dereceye normal diyorlar ama kafamda sorun kalmaması için fikirlerinizi almak istedim. İlk defa Amd işlemcisi kullanıyorum da.

Dosya Ekleri

• cpu-z.jpg
    cpu-z.jpg
    70,4 KB · Görüntüleme: 139
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı