Ryzen 5 1600 RX 6600 FPS düşmesi

Sk8erBoi

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ryzen 1600 AF.
RX 6600.
Corsair DDR4 2400MHz 8 GB RAM.
B350 tomohawh anakart.
250 GB Samsung M.2 SSD.

Yukarıda belirttiğim özellikte bir sistemim var fakat Forza Horizon 5, NFS Heat gibi tüm oyunlarda sistemime ani droplar giriyor hiçbir oyunu rahatça oynayamıyorum, özellikle araba yarışlarında örnek verdim cünkü 60 FPS' almama rağmen her 5 saniyede bir sistem takılıyor oyunda, bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olabilir. 250 GB SSD, RAM MHz ve 8 GB yeterli gelmiyor olabilir. Ssdnizde kaç GB boşluk var?
Oyunlar 1TB HDD'nin içerisinde, SSD'de 100 GB boş yer var.

Darboğaz olabilir çözünürlüğü artırarak dene bir ve de en son ne zaman termal bakım ve kasa temizliği yaptın?
Termal temziliğimi uzun zamandır yapmadım ve işlemci üzerinde toz var. Ondan olabilir mi?

Darboğaz olabilir çözünürlüğü artırarak dene bir ve de en son ne zaman termal bakım ve kasa temizliği yaptın?
Termal temziliğimi uzun zamandır yapmadım ve işlemci üzerinde toz var. Ondan olabilir mi?

Darboğaz olduğundan şüpheleniyorum.
İşlemci NFS heat için yeterli diye düşünüyorum en azından.

Ekranım max 1080p destekliyor ve 1080p'de oynuyorum.

Oyunlar 1TB HDD'nin içerisinde, SSD'de 100 GB boş yer var.

İşlemci NFS heat için yeterli diye düşünüyorum en azından.

Ekranım max 1080p destekliyor ve 1080p'de oynuyorum.
Evet ısınmadan dolayı parçalar voltaj düşürüp tam performans da çalışamayabilir ve buda fps düşüşleri, droplara, takılmalara neden olabilir. Parçaların sağlığı da riske girer bu durumda.

Evet ısınmadan dolayı parçalar voltaj düşürüp tam performans da çalışamayabilir ve buda fps düşüşleri, droplara, takılmalara neden olabilir. Parçaların sağlığı da riske girer bu durumda.
Teşekkürler blgi için.

8GB 2400MHz RAM ile drop yemen çok normal. Darboğaz ile alakası yok aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyorum hiçbir oyunda drop yok.
NFS HEAT'i ultra 1080p ayarda 40 fps oynuyorum. Ekran kartının genel perfomansı sanırm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı