Ryzen 5 1600 ve GTX 1080 sistem CS:GO, PUBG ve LoL'de düşük FPS sorunu

WOODCUTTER

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
LoL'de oyun başı 160-200 FPS alıyorum. 3-4 dakika sonra 110-120 gibi bazen 90 FPS'lere kadar düştüğü oluyor. CS GO'da da aynısı. PUBG'de ise GPU kullanımı 80 üzeri ortalama 90'larda geziyor fakat FPS 70 civarı. Forumda herkes daha düşük ekran kartıyla çok daha fazla FPS aldığını söylüyor. Bu tam sorun mu emin değilim. Başlığa yazmadım fakat 1803 güncellemesinden sonra PC sık sık takılmaya bazen oyunu ALT+TAB yapıp tekrar açmaya çalıştığımda takılmalar olmaya başladı. Format atmadan ve windows.old dosyasına gerek kalmadan dönmem mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu açtıktan sonra yaklaşık 5 kez format attım zaten. Bu tarz basit çözümlerin söylenmesine gerek yok driver güncelle, format, update yap vs. vs.

Konuyu bugun itibari ile çözmüş bulunuyorum .
1x8 Gb corsair vengeance 2400 mhz ramime 1x8 gb daha takviye yaptım ve dual channel çalıştırdım
nihayi sonucunda korkunç bi gpu kullanımı (en az %95) ve korkunç bi fps ortaya çıktı (en az 140)
Pubg de denemesini yaptım ve sorunsuz bi şekilde çözüldü .
Eğerki iyi bir ekran kartı ve işlemciniz varsa 16 Gb dual Channel ram çalıştırın keyfinize bakın .

46037774_1785315314910269_2608052945568137216_n.jpg
Kenar yumuşatma, görüş uzaklığı, doku ultra gerisi en düşüğe çektim ve 120 aşağısı almıyorum, ekran kartım rx 580. 1080 ile bu değerleri alıyorsan cidden bir sorun var demektir bence.

Sende 8 ram varmış. Oyun zaten yanlış bilmiyorsam o kadar kullanıyor. Bir 8 daha eklersen artış olur fakat 100 den 160 a çıkmasını bekleme

Kenar yumuşatma, görüş uzaklığı, doku ultra gerisi en düşüğe çektim ve 120 aşağısı almıyorum, ekran kartım rx 580. 1080 ile bu değerleri alıyorsan cidden bir sorun var demektir bence.
Bir tane daha bellek alayım düzelmesse garantiye yollayacağım

Bence ram ile bir alakası yok. Neden derseniz benim sistemim Ryzen 5 1600 işlemci RX 470 ekran kartı ve Gskill 2400 Mhz 8 GB ram ama FPS değerleri aynı. Darboğaz yapıyor olabilir mi?

Bence ram ile bir alakası yok. Neden derseniz benim sistemim Ryzen 5 1600 işlemci RX 470 ekran kartı ve Gskill 2400 Mhz 8 GB ram ama FPS değerleri aynı. Darboğaz yapıyor olabilir mi?
Bilmiyorum, düzelmesse dediğim gibi ekran kartını garantiye yollayacağım oda olmadı işlemci ve anakartı satıp dengi bir İntel işlemciye geçiş yapacağım.

Son düzenleme:
Bilmiyorum, düzelmesse dediğim gibi ekran kartını garantiye yollayacağım oda olmadı işlemci ve anakartı satıp dengi bir İntel işlemciye geçiş yapacağım.
Eğer imkanın varsa 1070 falan bulabilirsen çevrende birde onu takıp dene başka ekran kartıyla dene. Birde öyle test etmende fayda var.

@pati feşisti arkadaşım benim mesajıma alıntı yapmış teşekkür ederim. İlgili problem bende de vardı. 1x8 GB RAM daha takviye yapıp 2x8 GB Dual Channel çalıştırdım RAM'lerimi. Sonucunda hayvani bir FPS artışı gördüm. 100'den neredeyse 150'ye çıktı. Sanırım bellek yüksek olunca ekran kartı da %95-%99 ayarlarında çalışma gereksinimi duyabiliyor. Bellekler zayıf olunca gereksinim duymuyor.
Darboğaz varsa zaten yapacak birşey yok.

@WOODCUTTER-E senin sorununa gelecek olursak, PUBG, Fortnite, CS:GO, BF1 gibi oyunlar işlemci gücüne dayanan oyunlar. Heleki 1080'p gibi bir çözünürlükteysen sanıyorum GTX1080 gibi bir canavar kartı senin işlemcin besleyemez.
Oyun için FPS ve kullanım değerlerini AfterBurner'den atarmısın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı