Ryzen 5 1600 ve GTX 1080 sistem düşük FPS sorunu

İmkanınız varsa çevrenizden RAM, HDD temin edip deneyin. Fark yaratacak mı görmüş olursunuz. HDD, SSD seçimi olması gibi.
Malesef test etme imkanım yok. Aklıma takılan şey RAM ve HDD'lerin 40 FPS gibi bir fark yaratması mümkün mü? Özellikle HDD FPS konusunda etkisi olur mu? Kart ile alakalı bir problem olabilir mi? varsa da bunu nasıl anlayabilirim? Sizlere attığım benchmark testlerine göre Kartımda Grafik skoru olarak youtube'daki testler ile eşdeğer nitelikte gözüküyor sadece işlemci açısından az puan almışım fakat diğer ryzen işlemciler ile arasında da fazla bir fark yok.

Evet, fark edebilir. Ben PUBG'yi ilk başta HDD'ye yüklemiştim ve özellikle el başlangıçlarında çok drop yaşıyordum sonra SSD'ye taşıdım drop yaşamayı da bıraktım. Tabi bu biraz da oyunla alakalı ama HDD böyle bir drop nedeni olabilir. Mesela USB 2.0 olan bir diskten NFS: Most Wanted 2005'i yüksek ayarlarda açmayı denerseniz disk kaynaklı takılmalar olduğnu görürsünüz(kendi sistemimde denemiştim). USB 2.0 30 MB aktarım hızına sahip. SATA III HDD'ler ise genelde 200 MB civarında. Çok yüksek boyutlu ve çok parçalı dosya içeren yeni oyunlarda yüksek ayarlarda takılma ve drop yapabilir.

Umarım dediğiniz gibi RAM ve HDD kaynaklı bir düşüş söz konusudur. Çünkü aradaki fark 50+ FPS farklar oluşuyor CS GO'da bile 120-200 FPS arasında, 300 FPS görmedim oyunda PUBG 55-80 FPS, H1Z1 60-70 FPS gibi değerleri var. Sistemi güncelledikten sonra durumu burada paylaşacağım.
Ram 16GB HDD ise Toshiba P300 1TB şuan oyunlardaki anlık donmalar kesildi fps 20-30 civarında artış oldu fakat BF1 serisi oyunda hala anlık takılmalar mevcut sebebi anlayamadım bir türlü.

Son düzenleme:
Umarım dediğiniz gibi RAM ve HDD kaynaklı bir düşüş söz konusudur. Çünkü aradaki fark 50+ FPS farklar oluşuyor CS GO'da bile 120-200 FPS arasında, 300 FPS görmedim oyunda PUBG 55-80 FPS, H1Z1 60-70 FPS gibi değerleri var. Sistemi güncelledikten sonra durumu burada paylaşacağım.
Ram 16GB HDD ise Toshiba P300 1TB şuan oyunlardaki anlık donmalar kesildi fps 20-30 civarında artış oldu fakat BF1 serisi oyunda hala anlık takılmalar mevcut sebebi anlayamadım bir türlü.
Sorun düzeldimi hocam

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı