Ryzen 5 2400g Sistem Düşük Performans Sorunu

kadirrr5

Hectopat
Merhaba,
3 gün önce Vatan'dan PC topladım.

Ryzen 5 2400g
Asus 250m anakart
2x4 GB 2400MHz RAM

Her şey güncel Win10 1709, 2 saat oyun oynadıktan sonra işlemci sıcaklığı 75 derece oldu normal mi?
Oyunlarda çok düşük FPS alıyorum sürekli takılmalar donmalar oluyor. Crysis 2 de 1440-900 çözünürlükte orta ayarda 40-50 FPS alıyorum. Ani patlamalarda ve hareketlerde anlık olarak FPS 20-30'a düşüyor ve takılıyor.
Metro oyununda çoğunlukla 40-50 FPS bazı çatışma sahnelerinde 20 FPS zor alıyorum ve uzun sürüyor.

Bir de bilgisayar kapalıyken açtığım zaman anakart isimlerinin vs. yerler gelmiyor yaklaşık 30sn bekledikten sonra direkt Windows başlatılıyor ekranı geliyor yani format atmaya calışsam da atamayacağım.

Bütçeniz varsa diye belirtme yaptım zaten. Ya da olursa diye. İlla 8 GB tek kanal alın demedim. Bence siz dikkatli okuyabilirsiniz. Burada Mhz değerinin önemimden bahsediyorum. RAM 16 yapılabilirse 3200 alınması gerekiyor. İade, ya da değiştirme şansı varsa Mhz yükseltmesi gerektiğini hatta bütçesi varsa 8 alıp daha sonra 8 ilave etmesinin daha mantıklı olduğunu söyledim. 4x2 yaparsa 16 yapmasına engel olmayacak mı? Bir şeyi daha iyi ya da daha kötü yapmışım ya da öyle yorumlamışım gibi konuşuyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

8 GB tek kanal RAM kullanmadığı iyi olmuş neye dayanarak tek kanal daha iyi olur diyorsunuz.
Hocam şaka falan mı yapıyorsunuz? Bütçe arttırır iseniz 2 tane 8 GB yaparsınız dedim sadece bir öneri. 8 GB alın tek kanal olsun demedim. Bu tarz bir öneri de vermedim. Yanlış anladınız ya da ben yanlış ifade ettim sanırım.

Bütçesi olan biri APU alır mı ? Mantıklı düşünmek lazım.

Bütçesi olan biri APU alır mı ? Mantıklı düşünmek lazım.
Ne alakası var? orası beni ilgilendirmiyor zaten. Alın da demiyorum. Alabilirseniz iyi olur diyorum sadece tavsiye. Nesini bu kadar uzattınız anlamadım? Ryen 3 2200 G'de APU onu neden almamış o zaman? Bu mantıkla mı düşünelim. Sadece RAM arttırabilecek bütçe varsa almasının iyi olacağını söyledim. Almazsan olmaz falan yazdım da benim mi haberim yok?

@SouL32tr ve @FairyTale sizler cevapları yeterince iyi okumadınız sanırım. Burada kimse tek kanal bellek daha performanslı olur demiyor. Yüksek frekansta çalışan çift kanal kullanılması gerektiği mesajlarda zaten belirtilmiş. Frekansı bir kenara bıraksan bile 8GB zaten APU sistem için yetersiz. Cevaplar "başlangıç" içindi.

Derdimi ben iyi anlatamadım sanırım bende mi hata var anlamadım. Teşekkür ederim hocam gerçekten. Bütçe yoksa 4x2 yapılabilir sıkıntı yok ancak 8x2 yapılması çok daha iyi olur diyorum. 4X2 alırsan olmaz 8x2 alacaksın diye bir baskı kurdum gibi bir algı oluştu.

Kardeşim benimde r5 2400g li apu sistemim var 3200 mhz 16gb ram var benimde kasma sorunum vardı ben güç seçeneklerinden yüksek performansa alıp yüksek performans ayarlarındanda işlemci en yüksek ve en düşük işlemci frekans ayarlarını ikisinide 99 yaparak çözdüm bi dene belki düzelir

Demek ki APU sistemi olan insanın 16 GB RAM'i olabiliyormuş.

Bilgisayar baslarken goruntu alamiyorum sadece windows acilis ekranindan itibaren goruntu gelmeye basliyor,ekran karti surucusunu kaldirirsam hic gorüntü gelmez diye dusunuyorum,anakart uzerinden xmp nasil aktif edebilirim bilgisayar acilirken yapamam acik iken yapmam lazim ,birde kasamin sadece ust kismi ve ön tarafi acik durumda ,sogutucusu arkasinda kaliyor 10cm var duvara, birtanede ön tarafda var ama fazla verimli degil,harddisk biraz eski model 5200hizinda sanirim, eski islemcim i3 2200 modeldi sanki o daha hizliydi gibi geliyor artik bana,
2 gün önce youtube video izlerken 2-3kez dondu video folture gibi hatalar verip yeniden baslatti,
Fifa 18 de 40-60 fps arasinda akici , crysis 3 de 28-40 fps arasinda orta ayarlarda
Yaklasik 1 saat oynadiktan sonra islemci sicakligi max 76 dereceyi görmüş eve gectigimde kasayi daha rahat bir yere alip tekrar bakicam olmaz ise yan kapagini acik birakirim
Son olarak fps ve diger ayrintilari gosteren fraps disinda bir program varmi onu kullanarak ekran resimleri almak istiyorum

Ilk once 8gb 3200 mhz ram aldim fakat bilgisayara goruntu gelmiyordu anakarttan ram hizini 2133 kadar dusurdukten sonra goruntu e basladi birde 2x4gb 2400mhz ram ve 1x8 gb 2400 ram incelemelerinde %50 fps farki oldugunu gordum kabaca olarak 2400x2 4800 mhz ile cok daha fazla performans alirim diye dusundum bilmiyorum iyimi yaptm

Demek ki APU sistemi olan insanın 16 GB RAM'i olabiliyormuş.
Bu arkadasin dedigi sekilde 99 nereye girerek yapabilirim belki duzelir

Reis nasil yaptin bende yapmak istiyorum,bilgisayarin cok hava aliyormu ,oyun acik iken max sicaklik kac derece oluyor.
Son olarak ortalama aldigin fps ve oyunlari yazarmisin özellikle crisis 3 ,fifa18 ve metro oynama firsatim oldu fakat beni tatmin etmedi

Hocam Bana ulaş lütfen olmadi teamvear felan yardim isterim beceremez isem

Son düzenleme:

Bal kardeşim denetim masasına gir sağ üstte görünümü küçük simge görünümü yap güç ayarları var sol tarafta ona gir sonra ordan yüksek performansa al pcyi ondan sonra yüksek performans plan ayarlarını değiştire gir ordanda gelişmiş güç seçeneklerine tıkla küçük menü açılacak aşağı in işlemci frekansı var en yüksek ve en düşük ınları 99 yap sorun kalmaz ben pubg yi orta ayarlar yeşillik çok düşük görüş ultra hareket izi açık 720 p de 35 fps oynuyorum işlemci sıcaklığı 50 53 arası değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…