Ryzen 5 2600 4.1 GHz'de stabil olmuyor

Ryzen 5 2600 işlemcim var, overclocktan pek anlamadığım için BIOS'tan ayar yapmadım. Ryzen Master uygulamasıyla 4 GHz'e kadar çıkabilir, 1.4V gayet stabil ve testlerden geçiyor. Fakat değeri 4.1'e çeksem voltaj yükseltsem de testlerde yani yüksek yükte donup kalıyor. Cooler Master sıvı soğutucu kullanıyorum, max 55 derece gördüm. 4.1'e çıkabilir miyim? Ve sizce overclocku Ryzen Master'dan mı yoksa BIOS'tan mı yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
cooler master masterliquid lite 240
Sıcaklık ile ilgili bir sorun olma ihtimali yüksek kaç dakikalık test sonucu yapıyor bunu çünkü az voltaj verdiğiniz takdirde zaten yükte direk gider yüksek voltaj veriyorsanız muhtemelen de sıcaklık sorunu yaşıyorsunuz 1.2 V voltaj ile başlayıp ufak ufak arttırarak gidin dediğim gibi en iyi yolu öyle bulursunuz internetten baktığınız bütün OCler yabancı kaynaklı elektrik hattı aynı değil PSU aynı değil buna kullandığınız kablo 3lü priz termal macun kasanın yeri ortam sıcaklığı hepsi etkili sizin kendiniz bulmanız gerekiyor

Sıcaklık ile ilgili bir sorun olma ihtimali yüksek kaç dakikalık test sonucu yapıyor bunu çünkü az voltaj verdiğiniz takdirde zaten yükte direk gider yüksek voltaj veriyorsanız muhtemelen de sıcaklık sorunu yaşıyorsunuz 1.2 V voltaj ile başlayıp ufak ufak arttırarak gidin dediğim gibi en iyi yolu öyle bulursunuz internetten baktığınız bütün OCler yabancı kaynaklı elektrik hattı aynı değil PSU aynı değil buna kullandığınız kablo 3lü priz termal macun kasanın yeri ortam sıcaklığı hepsi etkili sizin kendiniz bulmanız gerekiyor
Yani 4.2 ghz ye 1.2 v den başlayıp ilerleyeyimde prime95 testi direk çat diye donuyor kasa tekrar restart bi arayı bulamadım
1.35 v dan 1.45 e kadar çıktım sonuç aynı
Reyzenin kendi uygulamasındaki stress testten geçiyor fakat prime95 e gelimce testi başlatır başlaşmaz hüsran

Yani 4.2 ghz ye 1.2 v den başlayıp ilerleyeyimde prime95 testi direk çat diye donuyor kasa tekrar restart bi arayı bulamadım

Direk anında yük bindiği gibi mi gidiyor yoksa bir süre çalışıp daha sonra mı gidiyor burası önemli çünkü anında gidiyorsa voltaj yetersiz bir süre çalışıp gidiyorsa sıcaklık sorununu işaret ediyor ve PSUnuzun marka modeli ney belki de istediğiniz voltajı o an veremiyordur.

Direk anında yük bindiği gibi mi gidiyor yoksa bir süre çalışıp daha sonra mı gidiyor burası önemli çünkü anında gidiyorsa voltaj yetersiz bir süre çalışıp gidiyorsa sıcaklık sorununu işaret ediyor ve PSUnuzun marka modeli ney belki de istediğiniz voltajı o an veremiyordur.
650 w frisby 4ghz de kaldığımda 10 dk çalışıyor prime 95 de 60 derece sonra gidiyor

Reyzenin kendi uygulamasındaki stress testten geçiyor fakat prime95 e gelimce testi başlatır başlaşmaz hüsran
Ryzen master direk sadece CPU yu yüke sokuyor Prime95 RAM dahil bütün bileşenleri PSU yetmiyor olabilir 4 pinlik giriş kullanıyorsunuz sanırım CPU için 12 V kanalından bir giriş daha var mı CPU için yani 4+4 şeklinde
650 w frisby 4ghz de kaldığımda 10 dk çalışıyor prime 95 de 60 derece sonra gidiyor
Hocam PSUnuz kalitesiz öncelikle onu belirteyim ekran kartı bileşen v.s. ne kadar güç çekiyor onu öğrenin daha sonra PSUnuzun verimliliğini öğrenin voltaj yetmiyor olabilir.

OC şans işi. Ne kadar voltaj veriyorsan ver gene de stabil olmuyorsa işlemcinin sınırına dayanmışsın, şanssızsın demektir. Ryzen serisinin zaten korkulu rüyası 4 GHz üstü frekanslardır. X olmayan işlemciler 4'ün üstüne çok nadir çıkıyor.

Ryzen master direk sadece CPU yu yüke sokuyor Prime95 RAM dahil bütün bileşenleri PSU yetmiyor olabilir 4 pinlik giriş kullanıyorsunuz sanırım CPU için 12 V kanalından bir giriş daha var mı CPU için yani 4+4 şeklinde

Hocam PSUnuz kalitesiz öncelikle onu belirteyim ekran kartı bileşen v.s. ne kadar güç çekiyor onu öğrenin daha sonra PSUnuzun verimliliğini öğrenin voltaj yetmiyor olabilir.
Hız aşırtma yok yazıyor ve verimlilik 80 bundan mıdır sizce?

Sence sorun PSU mudur değiştirsem yapabilirmiyim?

Son düzenleme:
Hız aşırtma yok yazıyor ve verimlilik 80 bundan mıdır sizce?
Bu da bir seçenek voltaj yetmezliği çünkü dediğinize göre ısınma sorunu yok gözüküyor aslında 10 dakika prime95 testi de fena gitmemiş fakat neden oluyor bir türlü çözemedim en son aklıma PSU geldi sorun oradan kaynaklı olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı