Ryzen 5 2600 4.1 GHz'de stabil olmuyor

Ryzen 5 2600 işlemcim var, overclocktan pek anlamadığım için BIOS'tan ayar yapmadım. Ryzen Master uygulamasıyla 4 GHz'e kadar çıkabilir, 1.4V gayet stabil ve testlerden geçiyor. Fakat değeri 4.1'e çeksem voltaj yükseltsem de testlerde yani yüksek yükte donup kalıyor. Cooler Master sıvı soğutucu kullanıyorum, max 55 derece gördüm. 4.1'e çıkabilir miyim? Ve sizce overclocku Ryzen Master'dan mı yoksa BIOS'tan mı yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hocam Hız aşırtma kısmına yok diyor üstüne sertifika yok verimliliği muhtemelen söylenenden düşüktür 12 V kanalında 450 watt gibi bir güç veriyorsa bence sebebi budur 3-6 ay arası % 100 yük kullanımında kullanılırsa garanti dışı kalacağı falan yazılıyor kartta tabi bu anca madencilikte olur ama bence değiştirme imkanınız varsa önce PSU değiştirin saatli bomba tutuyorsunuz PCde

Valla hocam Hız aşırtma kısmına yok diyor üstüne sertifika yok verimliliği muhtemelen söylenenden düşüktür 12 V kanalında 450 watt gibi bir güç veriyorsa bence sebebi budur 3-6 ay arası % 100 yük kullanımında kullanılırsa garanti dışı kalacağı falan yazılıyor kartta tabi bu anca madencilikte olur ama bence değiştirme imkanınız varsa önce PSU değiştirin saatli bomba tutuyorsunuz PCde
Ne tavsiye edersin?
Reyzen 5 2600
24 gb ram gskill
Asus prime B350 plus
Asus 1050 ti
120 gb ssd

Ne tavsiye edersin?
Reyzen 5 2600
24 gb ram gskill
Asus prime B350 plus
Asus 1050 ti
120 gb ssd
FSP ve SeaSonic markalarından bütçene uygun olanı alabilirsin
SilverStone 650W Essential Serisi 80+ Bronze Güç Kaynağı f/p ürünü bunu önerebilirim yada bunu FSP 700W Hydro Serisi 80+ Bronz Güç Kaynağı fakat OC birazda şans faktörü de mevcut bazen olmayınca olmuyor ne yaparsan yap stabil çalışmıyor kafayı yediriyor insana ama o PSU dan bir an önce kurtulmanı tavsiye ediyorum

Ryzen 5 2600 için stabil OC ayarları nelerdir? BIOS üzerinde birçok seçenek var. Bu konuda kapsamlı bir rehber var mı bildiğiniz?
Direk şu ayardır diyemez kimse aşağı yukarı tahminlerde bulunabilirim fakat arkadaşın örneğindeki gibi bir çok etmen mevcut PSUnuzdan tutun kullandığınız termal macuna kadar deneyerek en stabil ayarı kendiniz bulmanız lazım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı