Ryzen 5 2600 4 GHz overclock

• Konuyu başlatan Mubed
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 30.970
Technopatın Ryzen 2600 ve RTX 2080 testinde de stok fanla 4.00 GHZ'ye O.C yaptılar.
70 derece bence fazla bir derece değil. Bilen birileri yazıp arkadaşa yardımcı olsun diğer türlü insanın kafasını bulandırmayın yok fan al yok şunu yap diyerek stok fan gayet yeterli.
Benim nasıl O.C'lendiği hakkında fikrim yok ama bir çok video gösteriyorki bu işlem yapılabiliyor.
Technopatın stok ile 4 GHZ yaptığı videosu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar başlıkta belirtmiş olduğum gibi. Ryzen 5 2600 Six-Core işlemcime stok soğutucu ile 4 GHz yükseltmek istiyorum ama ilk defa overclock yapacağım volt ayarları varmış sanırım. Detaylı veya resimli bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?

Eki Görüntüle 374851
İlla da overclock yapıcam diyorsanız, uygun fiyatlı f/p sıvı soğutucu alın.
4.1 de serin serin çalışsın. Gürültü de azalmış olur.

Technopatın Ryzen 2600 ve RTX 2080 testinde de stok fanla 4.00 GHZ'ye O.C yaptılar.
70 derece bence fazla bir derece değil. Bilen birileri yazıp arkadaşa yardımcı olsun diğer türlü insanın kafasını bulandırmayın yok fan al yok şunu yap diyerek stok fan gayet yeterli.
Benim nasıl O.C'lendiği hakkında fikrim yok ama bir çok video gösteriyorki bu işlem yapılabiliyor.
Technopatın stok ile 4 GHZ yaptığı videosu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun testinde 70 derece olmuş, önümüz yaz, bilgi kirliliği yapma demişsin. O işlemciyi 4.1 de kullanıyorum, arkadaşa olacak şeyi söylüyoruz. O.C ile bilgin yoksa karışma.
Her işlemci bir değil, birisi 4.0 çıkar diğeri çıkamaz. İşlemci %50 kullanımda 1440P de 70 dereceyi gördü, 1080P de işlemciye binan yük daha fazla olacak. O.C işlemi için önerilerde bulundum, fan önermem niye bu kadar zoruna gitti?
Stok fan ile 4 GHZ de bir stres testi yap bakalım fan yeterli olacak mı.

Tamam bi sıvı soğutma olmasa da arkadaşın birisi çift fanlı soğutucu onermış bu işimizi gormezmi ?
Ayrıca ben daha önce overclock yapmadım aranızda voltaj ve frekansı benim kullanmış olduğum anakartta nasıl yapılıyor?

Herkesteki voltajı değeri aynı olmaz sen deneyip stabil voltajı bulman lazım. Overclock yapmak için illa sıvı soğutma almana gerek yok. Örneğin R5 2600(4.0 GHZ) ile Dark freezer X124 hava soğutucusunu kullanıyorum stres testinde 70 derecelerde oyunlarda PUBG'de 45-50 BF1'de 50-55 derecede kullanabiliyorum. Bütçe belirtirsen uygun soğutucu önerebiliriz.

Bütçe olarak önermiş olduğun soğutucu işimi görür ise onu alabilme imkanım var.
Yalnız arkadaşlar voltaj değerini nasıl bulacağız nereden bunu yapacağız neye göre yapacağız bunların hepsi eksik bilgi bende b450 tuf gamıng var bende anakart olarak
Cooler Master Liquid ML120L birde bu ürünü kullananlar var memnun olanlar da bir hayli çok ne dersiniz ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı