Ryzen 5 2600 A320M-H ile overclock edilir mi?

Şuanda da ısınıyor baya çok kötü kasa ve soğutucum 80 derecelere geliyor. Maaş yatırırsalar bir kaç ay oldu maaş bekliyorum. Core clock'dan 4GHZ'i deniyim CBP açık olsun mu o sıra? Extra voltaj değiştirmem gerekiyor mu?
Voltajı otomatik ayarlar ama normalin üstünde voltaj verebileceği için fazla ısınabilir. Manuel olarak 1.3V vererek 4GHz deneyin. CPB kapalı olsun. Bu arada Stres testi yapmayın hatta bence ağır oyunlara bile girmeyin. Sadece 4GHz olmuş mu diye kontrol edin.

Voltajı otomatik ayarlar ama normalin üstünde voltaj verebileceği için fazla ısınabilir. Manuel olarak 1.3V vererek 4GHz deneyin. CPB kapalı olsun. Bu arada Stres testi yapmayın hatta bence ağır oyunlara bile girmeyin. Sadece 4GHz olmuş mu diye kontrol edin.
Tamam hocam soğutucu aldığımda mı deniyim şuan deneyebilir miyim? İşlemci yanmasın. :D

Tamam hocam soğutucu aldığımda mı deniyim şuan deneyebilir miyim? İşlemci yanmasın. :D
Şuan işlemciye stres testi falan yapmadan 4GHz oluyor mu diye deneyebilirsin ama temelli öyle kullanmak için iyi bir soğutucu şart.

Stok soğutucu ile voltaj ayarlamadan 4.2GHz girip oyun oynamaya çalışmıştım. Doğal olarak aşırı ısıdan sistem kapandı. Hatta bir ara 4.3GHz girmiştim sistem açılamamıştı. Yansa o zaman yanardı herhalde 😁

Şuan işlemciye stres testi falan yapmadan 4GHz oluyor mu diye deneyebilirsin ama temelli öyle kullanmak için iyi bir soğutucu şart.

Stok soğutucu ile voltaj ayarlamadan 4.2GHz girip oyun oynamaya çalışmıştım. Doğal olarak aşırı ısıdan sistem kapandı. Hatta bir ara 4.3GHz girmiştim sistem açılamamıştı. Yansa o zaman yanardı herhalde 😁
Eve gidince deniyim hocam umarım BIOS pili ile uğraştırmaz beni. :) Bu soğutucuyu sipariş ettim. PC topladığım yere kasa gelecekmiş elimdeki dandik kasayı vericem 240 TL'ye 4 fanlı bi kasa alıcam işte. Montaj edicez.

Merhaba. O.C. yapmaniza izin verse bile performansa etkisi olmaz. İsterseniz O.C. yapmadan once ve yaptiktan sonra stres testine sokun ve sonuclari karsilastirin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı