Ryzen 5 2600 Aşırı Isınma Sorunu

Serdar ak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistem daha yeni dün elime ulaştı İtopya'dan. Tüm driverları, Windows update’i yaptım. Sıcaklık testi yapayım dedim. OCCT işlemci testi yaptım, 2 dakikada 85 derecelere çıktı. Ekran kartına FurMark testi yaptım en fazla 64 derece gösteriyor. Puanım 7444. Sonra OCCT power supply testini yaptım ekran kartı ve işlemci tam yükteydi. İşlemci 90, Ekran kartı 70-80 derecelerde dolanıyordu. 3 dk. sonra Overheat dedi ve test kapandı. Core Temp’te işlemci boşta 51 derecede çalışıyor.
Bir sıkıntı var ama nasıl çözebilirim?

Sistem:
  • Ryzen 2600 + Stok Fan
  • MSI RTX 2060 Ventus Xs
  • Asus Tuf B450 Gaming Plus
  • Corsair Vengeance 16GB (2x8) Ram
  • Cooler Master MB520 500W

İşlemci stok fanların üzerindeki vidaları sıkabildiğiniz kadar sıkın. Çok ilginç, overheating yaşayan ilk kişi gördüm :)

Toplama işlemini satın aldığınız yer gerçekleştirdiyse eğer önemsemedikleri bazı yerler olmuştur belki. Sorun sadece işlemcideyse soğutucuyu çıkarıp termal macun yenileyerek düzgün bir şekilde tekrar montaj yapın. Muhtemelen sorun çözülecektir.

Toplama işlemini satın aldığınız yer gerçekleştirdiyse eğer önemsemedikleri bazı yerler olmuştur belki. Sorun sadece işlemcideyse soğutucuyu çıkarıp termal macun yenileyerek düzgün bir şekilde tekrar montaj yapın. Muhtemelen sorun çözülecektir.
Termal macunu değiştirin. Belki güzel uygulayamamışlardır. Devam ederse soğutucu alın.
10 DK boyunca OCCT ile işlemciyi tam yükte çalıştırdım, sıcaklık çoğu zaman 87’de takılı kaldı. Şimdi burada bir sıkıntı var mı?

Stres testi vb. gibi şeyler işlemciye çok fazla yüklendiği için yüksek ısı değerleri normal fakat sizinki biraz daha yüksek olmuş. Önce işlemci fanının vidalarını sıkıp oyunlarda RivaTuner programıyla işlemci sıcaklığını gözleyin ben de R5 2600 kullanıcısıyım ve uzun süreli kullanımda oyunlarda 55-60 derecelerde geziyor. Eğer vidaları sıktıktan sonra da aynı sorunu yaşayacak olursanız termal macunu yenileyebilirsiniz.

Stok soğutucu gündelik işler, oyun vb. için kullanılabilir. Ancak Overclock'ta veya stress testinde düşük sıcaklıklarda tutamıyor işlemciyi bu da bir gerçek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı