Ryzen 5 2600 - GTX 1660 TI darboğaz

Bir Memtest yapmanız mümkün müdür acaba?
Birazdan yapacağım testi.

Belirttiğiniz CPU ve GPU'nun (GPU %10 gibi ciddi seviyede overclock'lu bile olsa) darboğaz oluşturması zor. Zaten eğer darboğaz olsaydı sadece başlangıçta değil tüm oyun boyunca problem yaşardınız. Oyunun başlangıcındaki takılmalar, eğer oyun dosyaları HDD üzerinde ise yeterince hızlı yüklenemediği için olabilir. Onun haricinde Windows kaynaklı da olabilir (örneğin Windows, oyuna girdiğinde, performansı arttırmak için bazı servisleri vb. kapatmakla uğraşıyor olabilir, bu da birkaç saniyelik takılmalara neden olabilir). Oyunun genelinde problem yoksa çok da kafaya takmanıza gerek yok.
Oyun SSD de kurulu. Alalı 1 buçuk ay oldu bilgisayarı belli ki bir sorun var, zor zahmet almışım neden kafaya takmayayım.

Benim laptopda aynı sorun var şuan Windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Oyun 40 fps başlıyor sonra 70-100 arası.

Benim laptopda aynı sorun var şuan Windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Oyun 40 fps başlıyor sonra 70-100 arası.
Kaç GB RAM kullanıyorsunuz? 40 değilde 5 12 20 gibi FPS ile başladığınız oldu mu ??
Bir Memtest yapmanız mümkün müdür acaba?
Testin sonucu temiz çıktı. Bu testi dün windows ile uyguladığımda da sonuç aynı olmuştu memtest ile de aynı oldu. Windows ile alakalıdır dicem ama 8 GB RAM varken format atmıştım yine bu sorun vardı.

Son düzenleme:
Kaç GB RAM kullanıyorsunuz? 40 değilde 5 12 20 gibi FPS ile başladığınız oldu mu ??

Testin sonucu temiz çıktı. Bu testi dün windows ile uyguladığımda da sonuç aynı olmuştu memtest ile de aynı oldu. Windows ile alakalıdır dicem ama 8 GB RAM varken format atmıştım yine bu sorun vardı.
15-20 gördüğümde oldu. Ama şuan imzamdaki sistemle denemedim. Ekran kartı garantide. Şuan yazdığım laptopta öyle oluyor 10 sn sonra düzeliyor. 8GB ram var laptopta.

15-20 gördüğümde oldu. Ama şuan imzamdaki sistemle denemedim. Ekran kartı garantide. Şuan yazdığım laptopta öyle oluyor 10 sn sonra düzeliyor. 8GB ram var laptopta.
Gerçekten anlam veremiyorum. Performans sonradan yerine oturuyor. İşin içinden bir türlü çıkamadım. Yine format yoluna başvurcam sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı