Ryzen 5 2600 Isınma Problemi

5 dakikalık Battlefield V sonrasında 88 dereceyi gören bu işlemciden artık sıkıldım arkadaşlar. Kasada 4 adet fan işlemcinin de kendi işlemci soğutucusu var. 2 tane üste egzoz fan ve işlemci için sıvı veya hava soğutması tavsiyesi istiyorum. Kasa fanlarına en fazla 200 işlemci içinde en fazla 400 lira harcayabilirim. Tavsiyelerinize açığım
Kasam: Xıgmatek Astro 650w Plus

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    387 KB · Görüntüleme: 105
5 dakikalık Battlefield V sonrasında 88 dereceyi gören bu işlemciden artık sıkıldım arkadaşlar. Kasada 4 adet fan işlemcinin de kendi işlemci soğutucusu var. 2 tane üste egzoz fan ve işlemci için sıvı veya hava soğutması tavsiyesi istiyorum. Kasa fanlarına en fazla 200 işlemci içinde en fazla 400 lira harcayabilirim. Tavsiyelerinize açığım
Hocam soğutucu bloğu doğru takılı mı?

İşlemci soğutucusu tam oturmamış olabilir bu sıcaklıklar normal değil. 75 üstüne çıkıyorsa sıkıntı başlar.
Hocam daha öncede konu açtım artık macun yenilemekten işlemci soğutucusunu söküp takmaktan sıkıldım. Sorun ne macun nede soğutucunun oturup oturmaması. İşlemci soğutucusu ya yetmiyor ya da kasa hava sirkülasyonu iyi değil. Artık bıkkınlık geldi 2 egzoz fan ekleyip işlemci soğutucusunu değiştirmek istiyorum.
Hocam soğutucu bloğu doğru takılı mı?
Birçok kez söküp taktım hocam emin olmak için değişmedi sonuç.

Kardeşim benim kasada sadece egzoz fan varken bile o dereceleri görmüyordu. Şu an öne 2 adet ve üste 1 adet ekleme yaptım, 65 dereceyi geçmiyor. Kesinlikle öyle paralar harcamana gerek yok. Yazılım kaynaklı olmadığına emin misin?
BIOS güncel mi?
Hangi anakartı kullanıyorsun?
Anakartının fan konrol edebilme yazılımı mevcut mu?
Bu sıcaklıklara hangi fan hızında ulaşıyor peki?

Kardeşim benim kasada sadece egzoz fan varken bile o dereceleri görmüyordu. Şu an öne 2 adet ve üste 1 adet ekleme yaptım, 65 dereceyi geçmiyor. Kesinlikle öyle paralar harcamana gerek yok. Yazılım kaynaklı olmadığına emin misin?
BIOS güncel mi?
Hangi anakartı kullanıyorsun?
Anakartının fan konrol edebilme yazılımı mevcut mu?
Bu sıcaklıklara hangi fan hızında ulaşıyor peki?
BIOS güncel. Anakartım Asus Prime B450-K. BIOS' dan işlemci hızımı en yükseğe aldım. Kasa fan ayarlarım en yüksekte. Anakart fan kontrol edebilme yazılımı varmı bilmiyorum.

Yaz aylarında bu durumlar normal yan cam paneli açarak çalıştırın sıcaklıklar düşecektir. Ayrıca eksoz fanları ilave ederek daha serin bir sistem sağlayabilirsiniz. Biosta Qfan kontrol sekmesinden fan devirlerini ayarlayabilir ya da Fanexpert2+ yazılımı ile bu işlemi yapabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı