Ryzen 5 2600 ısınma sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar bu işlem soğutucuyu kullanmaktayım. İşlemcim şuan %100 yükte ve 70-73 derece aralığında dolaşıyor.
Overclock mevcut. Normalde 3.4GHz'de çalışıyor, ben ufak bir overclock ile 4.1GHz'e çıkarttım. Sizce bu sıcaklıklar overclock ile normal midir?

Arkadaşlar bu işlem soğutucuyu kullanmaktayım. İşlemcim şuan %100 yükte ve 70-73 derece aralığında dolaşıyor.
Overclock mevcut. Normalde 3.4GHz'de çalışıyor, ben ufak bir overclock ile 4.1GHz'e çıkarttım. Sizce bu sıcaklıklar overclock ile normal midir?
Güzel değerler, yük altında.

Hocam ne aşırı bi sıcaklık ne de düşük bir sıcaklık. Normal bir sıcaklık diyebiliriz. 85 - 90 derecenin üstüne çıkmadığı sürece sorun çıkmaz. OC yapmadan önce kaç alıyordunuz?

%100 yük neyin yükü? Mesela benim işlemci CPB kapalı iken CPU-Z ile stress testi yaparken 110-115W çekerken Cinebench R20 testinde 125-130 Watt çekiyor ve doğal olarak ısıyı da etkiliyor.

Aradığım cevaptı. Yük altında derken ne yaparken oluyor? Prime 95 testinde mi? Oyunda mı yoksa rastgele bir Benchmark programında mı? Bunları söylemeniz daha sağlıklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı