Ryzen 5 2600 Termal Macun değişilmeli mi?

skysoul

Femtopat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

2 Ekim 2019’da aldığım Ryzen 5 2600 İşlemcimin stock termal macununu henüz değiştirmedim. Değiştirmem gerekir mi sizce? Stok macunların ömrü ne kadardır acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yılda 1 kere parçaları çıkarıp, kasanın tozunu alıp, termal macun yenilemesi yapıp, yeniden kullanmaya başlayın derim ben.
 
Ryzen 5 1400 kullanıcısıyım. Yani işlemcim 2017 Kasım'da çıktı. O günden beri termal macunu duruyor, sıcaklıklarda sıkıntı yok. Temmuz sıcağında stress testinde en fazla 86 derece gördü. Bir kaç gün önce yine yaptım, bu sefer 78 derece gördü en fazla. Isınmıyorsa gerek yok hocam. Ama önerilen senede en azından 1 kere değişmesi yönünde.
 
İşlemci ve ekran kartlarının kendi macunları piyasa ortalamasının çok üstünde oluyor genelde. 50-60 ₺'lik macunların yorumlarında şunu görürsünüz "5 yıllık bilgisayarımın macununu değiştirdim, sıcaklık daha da arttı, değişiklik olmadı" gibi. İyi bir macun almayacaksanız şimdilik dursun. Tabi bu kalitede ürünler ömür açısından da daha düşük oluyor, özellikle ekran kartlarında daha belli oluyor.
 

Geri
Yukarı