Ryzen 5 2600 ve 1050 Ti darboğaz olur mu?

Bak benim güzel @Yusuf Liebert kardeşim,

Ben Ryzen 2600, RTX 2080Ti'ı bile besler dedim. RTX 2080Ti ile 1080p'de oyun oynayacaksan, o senin iş bilmezliğin. Tamam mı canım kardeşim?

Arkadaş GTX 1050Ti'ı besler mi diye sorduğunda, RTX 2080Ti'ı besleyen kart, GTX 1050Ti'ı hayli hayli besler demeye getirdim. Kimlerle uğraşıyoruz.
Hocam benim demek istediğim şeyi anlayamamışsın. Bir işlemcinin gücünü 1080p performansı belirler. 4K testi atıp besleyebiliyor deyip geçiştiremezsin. 4K ekran alacak kadar durumu iyi olan bir adam bu işlemciyi neden alsın? Bu soruyu da kendine sor derim.

@Yusuf Liebert

Bir işlemcinin gücünü 1080p performansı belirlemez. Tekli çekirdek performansı, bir işlemcinin bütün performansını belirleyen tek bir unsur değildir.

Sonuçta 2K da olsa 4K da olsa, o ekran kartını besleyecek bir işlemciye ihtiyaç var ve Ryzen 5 2600 bunu yeterince karşılıyor. Yani sen olaya tek yönlü bakıyorsun. 1080p performansı yerine bir de çoklu çekirdek ve render performansına bak. Bu işler de işlemcinin çalışma ve performans kapsamına girmiyor mu? Giriyor. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Sonuç olarak RTX 2080Ti'ı Ryzen 5 2600 ile 4K'da besleyebiliyorsam, neden daha üst düzey bir işlemciye ihtiyaç duyayım ki?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı