Ryzen 5 2600 ve GTX 1060 düşük performans problemi

ali uzun

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Resimde de görüldüğü gibi ekran kartını tam olarak kullanmıyor.
Tam olarak kullanması için ne yapabilirim?
Ayarların sadece 2 tanesi ultra değil.
1080p çözünürlük.
Tüm oyunlarda bu sorunu yaşıyorum.
Sistem özellikleri:
  • İşletim Sistemi Windows 10 Pro
  • İşlemci Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı MSI GTX 1060 GAMING X 6G
  • SSD James Donkey JD480
  • Güç Kaynağı Akasa Viper Power 600W 80+
  • RAM Corsair 8GB 3000 MHz CL16//

20190126173737_1.jpg

Darboğaz nedir ? Bunu araştır dostum bizi daha iyi anlayacaksın.
Kısaca anlatayım. İşlemcinin tek çekirdek performansına önem verdiğinden çoğu oyun halen. Ryzen’larda İntel’e göre o konuda birazcık zayıf olduğundan genellikle abartı FPS almak için yapılan ayarlarda darboğaz oluyor yani işlemcinin kullanımı tavana vuruyor ekran kartını dürtüyor alt kattan ekran kartıda kulllanım yüzdesini düşürüp beynin yani işlemcinin yeterli olduğu şekilde çalışıyor. Full ayarlarda iş ekran kartına yüklendiğinden işlemcinin yükü azalıyor ve dengeleme oluyor.

katılıyorum fakat bu öngörünüz için işlemci kullanımının %95 ve üzeri stabil olması gerekmiyor mu hocam ? ancak bu durumda darboğaz diyebiliriz diye biliyordum hatalıysam düzeltin ve biraz gerçekçi olalım 2600x gibi bir işlemci gerçekten gtx 1060 gibi bir kartı besleyemese pazarı domine edemezdi biir çok bilişim uzmanı bu ürünü test etti ve bir çok kişiden yorumlarını gerek ingilizce gerek türkçe dinledim bu bahsettiğinizi ilk defa sizden duyuyorum . Tekrar belirtiyorum hatalıysam düzeltin. :)

katılıyorum fakat bu öngörünüz için işlemci kullanımının %95 ve üzeri stabil olması gerekmiyor mu hocam ? ancak bu durumda darboğaz diyebiliriz diye biliyordum hatalıysam düzeltin ve biraz gerçekçi olalım 2600x gibi bir işlemci gerçekten gtx 1060 gibi bir kartı besleyemese pazarı domine edemezdi biir çok bilişim uzmanı bu ürünü test etti ve bir çok kişiden yorumlarını gerek ingilizce gerek türkçe dinledim bu bahsettiğinizi ilk defa sizden duyuyorum . Tekrar belirtiyorum hatalıysam düzeltin. :)
Öncellikle Ryzen 5 2600 sistemdeki 2600X değil.
Normalde olabilecek bir şey çünkü Ryzen da her ne kadar Render testlerinde açık ara intel'i yerle bir etse de. Tek çekirdek performansı dediğimiz şey de gerçekten zayıf rakibine nazaran buda oyunlarda very low ayarlarda GPU'nun yeterince kullanılmayıp. CPU'nun fazla kullanılması ortaya çıkıyor.
Ryzen işlemciler de yapılan testlerden yola çıkarak az çok deneyimlerime dayanarak, inteldeki gibi %95 olup darboğaz yapmıyor. %80'i görünce alt çekirdekler ara ara, GPU tam olarak kullanılmıyor. Mesela Ryzen 5 2600, RX 580 de bile CS:GO da GPU %90 kullanımını neredeyse hiç göremiyoruz medium ayarlarda. %60-%70-%85-%90 ara ara sürekli değişiyor. Fakat İntel i5 8400 de bu durum daha düzgün oluyor ve genelinde %99 kullanıma dayanıyor CS:GO medium da tabi bu durumlarda FPS'te bayağı fark ettiriyor. Ultra ayarlarda birazcık daha düzgün olsa da R5 2600 de yine %99 çok nadir görülüyor o oyunda. Arkadaş very low da oynuyor sandım PUBG de o FPS'i görünce halbuki ultra da oynuyormuş 2 ayarı kapalı şekilde. PUBG de en düşük ayarlarda abartı FPS almak için böyle bir şey yapılınca da darboğaz oluyor Ryzen 2600 de en az RX580, 1060 seviyesinde kartlarla.

Fakat bu arkadaşın durumu çok farklıymış. Düşündüğüm gibi değilmiş zaten.

Ha bu yazılardan deme ki Ryzen iyi değil mi sence oyunda ?
Normal oyuncular AAA oyunlarda grafikleri güzel görmek için olabildiğince en yüksek ayarlarda oynuyor zaten sistemi kaldırıyorsa. Gidip en dibe çekip oynamıyor. İşlemciye işkence yapılmaya kalkılırsa en dibe çekip Ryzen işlemci "yemezler aslanım" deyip %80 den sonra zaten "GPU sen dur hele ayak uydur bana" diyor ve kullanımını kökleyip kendini kolay eskitmiyor. Yoksa İntel de o durumlarda CPU %100'e dayanıyor neredeyse. Ne kadar zorlarlarsa o kadar gidiyor daha doğrusu kendini fazladan yoruyor. Ryzen da çok büyük bir ekran kartı takılıp zorlanmıyorsa dediğim gibi enerjiyi verimli kullanıyor. Onun için 1000 kere Ryzen.
@My0neSS isimli arkadaşın aslında demek istediği R5 2600'ün 1080p'de Intel muadili kadar yüksek FPS vermediği @Reymond.Red. Resimde görüldüğü üzere darboğaza uğrayan tek aygıt RAM. Eğer bütçeniz varsa bir 8 GB daha alın. Sorununuz çözülecektir.
Sana katılıyorum ama bu durum bence onunla da çözülmeyecek. Çünkü bu tarz konuya 2-3 gün önce yine rastlamıştım. Bu 1060'lar da bir şeyler olabilir. Veya denk gelmiştir o kartta sıkıntı vardır. Hadi öyle oldu diyelim. Bu sistem tek slot ile de sorunsuz çalışıyor testlerde falan.
Performans çok yükselir dediğin gibi ama sorun çözülmez benim fikrimce.
Ama umarım çözülür tabi RAM takma imkanı varsa arkadaşın.

Son düzenleme:
GTA 5 de %97 oluyor şuan gpu kullanımı.
FPS de yüksek. Bi PUBG de sorun kaldı.
PUBG tam ekran yazıyor ama bence değil öyle tepkiler vermiyor.
Kulaklığım actris 3 ses de sadece pubg de sıkıtnısı var.

GTA 5 de %97 oluyor şuan gpu kullanımı.
FPS de yüksek. Bi PUBG de sorun kaldı.
PUBG tam ekran yazıyor ama bence değil öyle tepkiler vermiyor.
Kulaklığım actris 3 ses de sadece pubg de sıkıtnısı var.
Dostum tüm oyunlarda var dememiş miydin?
Durduk yerde nasıl %97 gördü ayıptır sorması?
Çözümünü bulduysan paylaş ta başka insanlar da bu sorunu yaşayabilirler.

Önceki driveri denemedim.
Bir önceki Driver'ı yüklemeyi denedin mi ?
Manuel olarak indirebilirsin sıkıntı olmaz.
Aynı sistemin testlerine bakıyorum 2x4 2400mhz ve en düşük ayarlar da bile ekran kartını tam olarak kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki driveri denemedim.

Aynı sistemin testlerine bakıyorum 2x4 2400mhz ve en düşük ayarlar da bile ekran kartını tam olarak kullanıyor.
Ryzen da çift RAM slotunu kullanıyor çünkü o sistem. Bayağı fark ettirir.
Tek RAM slotlu sistem testlerine de bak. Ama onlardada kullanım problemi olmaz PUBG full ayarlarda.
Bir önceki Driver’ı dene derim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı