Ryzen 5 2600 ve GTX 1660Ti GPU-CPU Kullanımı ve Anlık FPS Düşüşü

Yaklaşık 1 aydır R5 2600 lü sistem kullanıyorum. Sistemi kurduğumdan bu yana herhangi sorun yaşamadım. Konunda bahsettiğin durumlarda dahil. Bu işlemciyle sorun yaşayan çok ve çözümlerini bulmakta bir o kadar zor. Ben sistemi dizdiğim gibi sadece ramlari 3000mhz yaptım. Herhangi voltaj ayarı ile uğraşmadım. Asus'un otomatik voltajı 1254 ü geçmediği için. Tabi her anakart ve işlemci fabrikalardan aynı çıkmıyor.

Sistemim:
Ryzen 5 2600 3.6 Ghz
Asus Tuf B450 Plus Gaming
Vengeance Lpx 2x8 3000mhz RAM
Silverstone 600w 80+
Msi Rtx 2060 Gaming Z

İleri ki zamanlarda sistemin stabil şekilde çalışacağının garantisi yok.
Ben sorunu nerde yaşıyorum bir anlasam, kafayı yiyeceğim artık.Pazartesi gününe kadar çözemezsem sistemi iade edip I5 9400F işlemcili bir sistem toplamayı düşünüyorum.

Aynı sistemin 2060'lısı kullanıyorum ve problemler bende de var. CPU & GPU kullanımı çoğu oyunda %70'ı geçmiyor bile ama buna rağmen anlık fps düşüşleri yaşıyorum veya olmayacak yerde takılmalar oluyor bir türlü çözemedim neredeyse her şeyi denedim ama çare olmadı. Bende az çok pes ettim. Singleplayer oyunlar için kontrol panelinden önceden oluşturulan maksimum kare sayısını 4'e çıkardım baya akıcılık arttı ayrıca yanına şu programı öneririm:

Programı açın Start'a basın ve küçültün arkaplanda çalışsın bakalım çözüm olacak mı?

Aynı sistemin 2060'lısı kullanıyorum ve problemler bende de var. CPU & GPU kullanımı çoğu oyunda %70'ı geçmiyor bile ama buna rağmen anlık fps düşüşleri yaşıyorum veya olmayacak yerde takılmalar oluyor bir türlü çözemedim neredeyse her şeyi denedim ama çare olmadı. Bende az çok pes ettim. Singleplayer oyunlar için kontrol panelinden önceden oluşturulan maksimum kare sayısını 4'e çıkardım baya akıcılık arttı ayrıca yanına şu programı öneririm:

Programı açın Start'a basın ve küçültün arkaplanda çalışsın bakalım çözüm olacak mı?
Hocam programı kullanıyorum benim için hiç bir şeyi değiştirmedi bu.Şu nvidia kontrol panelinden yapılan ayarı bir deneyeceğim.

Aynı sorunu yeni topladığım R5 3600 ve RTX 2060’lı sistemde yaşıyorum. Maalesef çözümünü bulamadım. Bu kadar bütçelere çıkıp yarısı performansı bile alamamak üzücü. İşin kötü tarafı sorunun 75hz monitörden kaynaklandığını düşünüp 144hz monitör aldım ve sorun çözülmedi...

Aynı sorunu yeni topladığım R5 3600 ve RTX 2060’lı sistemde yaşıyorum. Maalesef çözümünü bulamadım. Bu kadar bütçelere çıkıp yarısı performansı bile alamamak üzücü. İşin kötü tarafı sorunun 75hz monitörden kaynaklandığını düşünüp 144hz monitör aldım ve sorun çözülmedi...
Konudaki çözümleri tek tek denemenizi öneririm, EmptyStandbyList gibi çözümler bir çok insanın sorununu çözmüş.

Demek 3600 ile de bu anlık düşüşler devam ediyor çok ilginç. Aldığıma aşırı pişman etti beni keşke 200-300 lira üstüne koyup iyi bir intel işlemcisi alsaydım.
Konudaki çözümleri tek tek denemenizi öneririm, EmptyStandbyList gibi çözümler bir çok insanın sorununu çözmüş.

Hocam birde BIOS'ta eğer Cool'n Quiet açık ise kapatıp dener misiniz? AMD ekran kartlarında da böyle bir ayar vardı ve her açtığımızda performans düşüyordu belki Işlemci içinde geçerlidir ben kendim denedim ama değişiklik göremedim isterseniz birde siz deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı