Ryzen 5 2600X AIDA64 testinde donuyor

Benim Ryzen 1600'ün varsayılan voltajı 1.2375V olarak gözüküyor Asus TUF B450 anakartta. Referans olarak kullanabilirsin belki. Bence en iyisi core performance boost zımbırtısını kapatıp manuel OC yapmak 🙃
Daha önce hiç manuel OC yapmadım, core performance boost tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum, bu seçeneği kapatıp OC yapmak Ghz arttırmak gibi bir şey mi? Arızalı bir şey yok değil mi ?

Daha önce hiç manuel OC yapmadım, core performance boost tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum, bu seçeneği kapatıp OC yapmak Ghz arttırmak gibi bir şey mi? Arızalı bir şey yok değil mi ?
Arızalı bir şey yok. Core performance boost seçeneği anakartlarda aşırı voltaj verme problemine sebep olabiliyor. İşlemcine overclock yaparken bile vermeye korktuğun voltajları verebiliyor ki bu da doğal olarak aşırı ısınmaya sebep oluyor. Overclock işlemi ya da kısaca OC işlemi de bu core performance boost ayarının yaptığını daha iyi ve çok daha kontrollü yapıyor.

Basitçe OC: Donanıma fazladan güç vererek çalışma frekansını arttırma işlemi. Ayarında yapıldığı takdirde zararı yok, fazladan performans açısından yararı var.

Arızalı bir şey yok. Core performance boost seçeneği anakartlarda aşırı voltaj verme problemine sebep olabiliyor. İşlemcine overclock yaparken bile vermeye korktuğun voltajları verebiliyor ki bu da doğal olarak aşırı ısınmaya sebep oluyor. Overclock işlemi ya da kısaca OC işlemi de bu core performance boost ayarının yaptığını daha iyi ve çok daha kontrollü yapıyor.

Basitçe OC: Donanıma fazladan güç vererek çalışma frekansını arttırma işlemi. Ayarında yapıldığı takdirde zararı yok, fazladan performans açısından yararı var.
Anladım, core performance boost kapalıyken böyle sorunlar olmuyor. Direkt olarak bunun bir çözümü yok sanırım. Ryzen 5 2600X - RTX 2060 Msi B350 tomahawk - 16GB 2400Mhz ram -TT SMART 80 PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI sistemim bu şekilde bana OC yapmamda yardımcı olur musunuz?

Aslında zor bir işlem değil. Alttaki rehberi okuyarak başlamanı öneririm. Basit seviye OC yapılırken kurcalaman gereken çok ayar yok. Kendine bir hedef frekans belirleyip BIOS'dan ayarla ardından da o değere stabil şekilde ulaşıncaya kadar yavaş yavaş voltaj arttır. Ryzen serisi için en fazla 1.4-1.45V civarı CPU voltajı öneriyorlar.

Aslında zor bir işlem değil. Alttaki rehberi okuyarak başlamanı öneririm. Basit seviye OC yapılırken kurcalaman gereken çok ayar yok. Kendine bir hedef frekans belirleyip BIOS'dan ayarla ardından da o değere stabil şekilde ulaşıncaya kadar yavaş yavaş voltaj arttır. Ryzen serisi için en fazla 1.4-1.45V civarı CPU voltajı öneriyorlar.

Rehberi izleyerek voltajı arttırıyorum, düşük yapsam ısınıyor yüksek yapsam ısınıyor. Bir şeyi eksik veya fazla yaptığımı ısınmadan anlamaya çalışmam doğru mu?

Mavi ekran veriyor veya test duruyorsa voltaj az geliyor demektir. Sorun olmuyorsa voltaj yeterli ya da fazla demektir.
Mavi ekran vermiyor fakat aşırı ısınmadan bilgisayar kapanıyor. Rehberi takip ederek uygun çekirdek voltajını buldum fakat NB voltajını yakalayamadım, 0.900-1.29 arasında bir çok voltajı denedim ama hala fazlasıyla ısınıyor. Zaten NB voltajında inebildiğim en düşük voltaj 0.900, en yüksek voltaj 1.3 bundan düşüğünü ve fazlasına anakart izin vermiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı