Ryzen 5 3500X kırık pin ile sıkıntı çıkarır mı?

Yüzdeleri ben yazdım üstten baştan 4 veya sondan 4, alttan baştan 4 veya sondan yüzdelik olarak öyle bir hesap çıkar bakarsanız.
Bir şeyleri yanlış anlamışsın herhalde. Pinlerde % olayı olmaz. Her pin belirli bir sinyal için kullanılır.
Kırılan pini şu şekilde bulabilirsin.
  1. CPU'daki kırılan pin, sokette hangi yuvaya karşılık geliyor onu bul.
  2. Soketteki pin'i diyagramdaki hücrenin koordinatlarıyla eşleştir(1A mesela)
Sanırım diyagramdaki 1A hücresi soketteki üçgen işaretli yere karşılık gelen kısım. Eğer pini söyleyebilirsen belki yardımcı olabilirim. Aynı işlevi gören birden fazla pin olma ihtimali var. Denemeye değer bence.

Bir şeyleri yanlış anlamışsın herhalde. Pinlerde % olayı olmaz. Her pin belirli bir sinyal için kullanılır.
Kırılan pini şu şekilde bulabilirsin.
  1. CPU'daki kırılan pin, sokette hangi yuvaya karşılık geliyor onu bul.
  2. Soketteki Pin'i diyagramdaki hücrenin koordinatlarıyla eşleştir(1a mesela)
Sanırım diyagramdaki 1A hücresi soketteki üçgen işaretli yere karşılık gelen kısım. Eğer pini söyleyebilirsen belki yardımcı olabilirim. Aynı işlevi gören birden fazla pin olma ihtimali var. Denemeye değer bence.

Tam olarak hangi pinin kırıldığını bilmediğimden dolayı o yerlere denk gelen kısımlardakini bulup oranladım.
Hocam belki tamir ettirebilirsiniz. Bir bilgisayarcıya gidin ya da teknik servise başvurun.
Bulunduğum bölgede bunu yapabilecek bir kişi yok.

Teknik servise mail atın onlara kargo yoluyla erişirsiniz kırık pin yüzünden görüntü alamayabilir, düşük performans alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı