Çözüldü Ryzen 5 3500X ve GTX 1660 Super sistemde %100 CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İbrahimy1402

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, işlemci ve grafik kartım başlıktaki gibi 16 GB 3200 RAM, B450M S2H anarkarta sahibim.
Oyunlarda işlemci kullanımı %100, GPU ise %40-60 arası. Darboğaz mı yapıyor anlamadım. Aynı sistemi kullanan var mı ya da aynı şeyler olan var mı?
Sistemi 1 ay önce aldım ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O işlemcinin 1660 Super'e darboğaz yapma ihtimali yok. GPU kullanımı %97-99 seviyelerinden aşağı düşmüyorsa, işlemci kullanımının bazı sahnelerde %90-100 arası kullanılması çok dert edilecek bir durum değil, performans anlamında bir sorununuz yoksa MSI Afterburner'ı kapatıp, kafaya takmamanızı öneririm. Bu arada düşük grafik ayarlarında oynuyorsanız, GPU kullanımının düşük olması 1660S gibi bir karta göre normal, ayarları ultraya çekip bir de öyle deneyin, GPU kullanımı epey bir yükselecektir. İyi oyunlar 🙂.
Windows 10 mu kurdunuz? Nereden indirip kurdunuz? BIOS üzerinden MHZ değerlerini artırdınız mı? Görev yöneticisini çok kullanımdan az olana doğru sıralayıp ekran görüntüsü atar mısınız oyun oynarken.
Microsoft'tan Windows 10 indirdim. Ramlari 3200'e çektim. Şuan ekran görüntüsü atamam ama oyunu oynarken 100, 90 arası, ölünce giren animasyonlarda düşüyor işte.

O işlemcinin 1660 Super'e darboğaz yapma ihtimali yok. GPU kullanımı %97-99 seviyelerinden aşağı düşmüyorsa, işlemci kullanımının bazı sahnelerde %90-100 arası kullanılması çok dert edilecek bir durum değil, performans anlamında bir sorununuz yoksa MSI Afterburner'ı kapatıp, kafaya takmamanızı öneririm. Bu arada düşük grafik ayarlarında oynuyorsanız, GPU kullanımının düşük olması 1660S gibi bir karta göre normal, ayarları ultraya çekip bir de öyle deneyin, GPU kullanımı epey bir yükselecektir. İyi oyunlar 🙂.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı