adım adım
Ne kadar fazla güç o kadar fazla sıcaklık demektir.
Voltaj ve Ghz yükseldikçe işlemcinin stabilitesi bozulur. Yani yukarıdaki arkadaşın söyleminin tam tersine voltajı düşürün.
İşlemcinin voltajını sıcaklık stabil olana kadar adım adım düşürün.Anakart modelim MSI MPG B550 GAMING Plus. Auto yaptığımda voltaj 0.9 ile 1.0 arasında gidip geliyor. Sıcaklık nedendir bilmem bana yüksek geliyor ama boşta ve Chrome gezinirken sürekli 36-38 arası. Ben de buna anlam veremedim. Acaba macunu mu bol sıktım diye şüphelenmiyor değilim. Ama tehlikeli sıcaklıklar olmadığı için üşeniyorum, biraz da kokuyorum açıkçası. Çünkü önceki anakartımı soğutucuyu takarken mahvettim. Üstüne soğutucunun demir plakası düştü, ondan sonra görüntü vermedi bir de işlemciyi görmedi. Allah'tan servise gönderdiğimde zorunlu iade oldu. Muadili ve onarımı yapılmadığı için. O Gigabyte B450 GAMING X idi.
BIOS ver: E7C56AMS.100
Arkadaşa BIOS versiyonun söylemek için restart yaparken 0.025 arttırdım voltajı, şimdi 38'den 46-47'ye zıplayıp iniyor. Tahminimce 1.225'te stabil olarak çalıştırabilir.
Ne kadar fazla güç o kadar fazla sıcaklık demektir.
Voltaj ve Ghz yükseldikçe işlemcinin stabilitesi bozulur. Yani yukarıdaki arkadaşın söyleminin tam tersine voltajı düşürün.