Ryzen 5 3600 99 derece oluyor

Wifeblack

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 3600 işlemcim testlerde 99 dereceyi geciyor. 4.4 1.285V kullanıyorum. Gamepower Iceberg 120'lik sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam Dark Guardian ama bu duruma göre bu sıcaklıklar cok yüksek. Soğutucunun montajını yanlış yapmış olma ihtimalim var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20201230_022652.jpg
    IMG_20201230_022652.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 234
  • IMG_20201230_022906.jpg
    IMG_20201230_022906.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 243
Haklısınız ancak her türlü sıcaklıklar yüksek üstelik OC yapacağım diye sıvı soğutma aldım.
Yanlış görmediysem GamePower marka sıvı soğutma almışsın. Öyle her markanın sıvı soğutması alınmaz, her sıvı soğutma ile de OC yapılmaz. İşlemci frekanslarında değişiklik yaptınız mı? Ryzen Master yükleyip herhangi bir şey ile oynamadan stock resimleri atın bize. Belki İşlemciye fazla voltaj gidiyordur bundan da ısınıyor olabilir.

Termal macunu düzgün sürdün mü ve soğutucuyu doğru montajladın mı?

Bunun dışında yüksek bir derece. 4, 4 GHz'yi en stabil bu v ile mi yakaladın? Daha fazla düşüyor mu? Bunun dışında 4, 3 GHz'de mesela minimum kaç V'ye düştün? Bazen 4, 4 GHz'yi 1.30V ile yakalarsın, 4, 3 GHz'yi 1.20V ile yakalarsın ve bu durumda 100 MHz için 0, 1V yükseltmeye değmez. Böyle bir durum oldu mu?

Sadece CPB kapatırsa 3, 6 GHz sabit çalışır ve %15 kadar performans kaybı olur. Ki arkadaş OC yapmış, kayıp %17-18 seviyelerinde olur.
Termal macunu düzgün sürdün mü ve soğutucuyu doğru montajladın mı?

Bunun dışında yüksek bir derece. 4, 4 GHz'yi en stabil bu v ile mi yakaladın? Daha fazla düşüyor mu? Bunun dışında 4, 3 GHz'de mesela minimum kaç V'ye düştün? Bazen 4, 4 GHz'yi 1.30V ile yakalarsın, 4, 3 GHz'yi 1.20V ile yakalarsın ve bu durumda 100 MHz için 0, 1V yükseltmeye değmez. Böyle bir durum oldu mu?

Sadece CPB kapatırsa 3, 6 GHz sabit çalışır ve %15 kadar performans kaybı olur. Ki arkadaş OC yapmış, kayıp %17-18 seviyelerinde olur.

CPB kapalı ancak soğutucunun pompasını nasıl kontrol edebilirim başlangıcdan sonra pompa sesi duymuyorum çünli.
Yanlış görmediysem Gamepower marka sıvı soğutma almışsın. Öyle her markanın sıvı soğutması alınmaz, her sıvı soğutma ile de OC yapılmaz. İşlemci frekanslarında değişiklik yaptınız mı? Ryzen Master yükleyip herhangi bir şey ile oynamadan stock resimleri atın bize. Belki işlemciye fazla voltaj gidiyordur bundan da ısınıyor olabilir.

AIDA64'de ne kadar voltaj gittiği görünüyor doğru olmama ihtimali var mı?

Aynen öyle hocam, bende de aynı işlemci var. 4,2'ye çeksem bile bu ısılarda çalışıyor. Şu anki derecesi 28 boşta.
Ama kaç V ile kullanıyorsunuz onun da önemi var. Gerçi arkadaşın sıvı soğutma ve 1.28 V ile bile aldığı sıcaklık çok fazla.

Bende de aynı işlemci var, o kadar garip ki demin sırf buradakileri okudum diye meraktan Ryzen Master üzerinden stres testi yaptım 92 dereceye kadar çıktı, üzerinde Noctua NH-D15 var öyle söyleyeyim :)

Aynı işlemciyi kullanıyorum arka plan da oyun açık şu an 4.2GHz sabit hız senin değerler aşırı fazla bir yerde bir terslik var.

Eki Görüntüle 807796

Cidden bu durum çok sıkıntıya sokuyor beni PC'yi kapattım RX 5700XT ekran kartı kullanıyorum onda da bağlantı yeri sıcaklıkları 105 derece oluyor.
Bende de aynı işlemci var, o kadar garip ki demin sırf buradakileri okudum diye meraktan Ryzen Master üzerinden stres testi yaptım 92 dereceye kadar çıktı, üzerinde Noctua NH-D15 var öyle söyleyeyim :)

Peki voltaj ve GHz durumu nedir?

AIDA64'de ne kadar voltaj gittiği görünüyor doğru olmama ihtimali var mı?
1.26V ile bu değerlere çıkıyorsa büyük bir sorun var ortada. Acilen ilk yapacağın şey sıvı soğutma pompasını kontrol et. Biryerlerde bir şeyler düzgün çalışmıyor. İşlemcin ömründen gidiyor şuan her saniye. Olmadı stock soğutucusunu tekrar geri tak bakalım ısı değerlerinde düzelme olacak mı? Düzelme olursa sıvı soğutmayı ya takamadın ya da bozuk. Ama önce pompayı kontrol et.

Benim CPB açıkken 1.45V'leri gören Ryzen 5 3600'ün Snowman X4 gibi bir soğutucuyla aldığı değerler bunlar. Senin değerlerin aşırı yüksek o V'ye göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı