Ryzen 5 3600 isinma problemi

Azim YILDIZ

Centipat
3 Hafta önce Ryzen 5 3600 işlemci satin aldim. ASUS ROG STRIX B450-E anakart ile kullaniyorum. Overclock vs. hiçbir işlem yapmadan masaüstünde boş durumda iken CPU sıcaklığı 65 derece civari oluyordu. Voltaji 1.2 ile sabitlediğim de ise 55 derecelere iniyordu. Ürünü aşırı sıcaklık sebebiyle garantiye yolladim. Sağolsunlar üründe değişim yaptilar. Yeni ürünü simdi taktim. Ama değişen hicbir şey yok. Default ayarlarda BIOS ekraninda 60 dereceleri görüyor. Görselde voltaji 1.2'de sabit bıraktığım durum mevcuttur.

20200506_164700_HDR.jpg

Kasa temperleri açık. Hava sirkülasyonunda bir sorun oldugunu sanmiyorum..

Maalesef hicbir sey degismiyor..
Kasa modelin nedir, kullandığın termal macun nedir ? montajı doğru yaptığına emin misin, soğutucu gevşek kalmış olabilir mi?

İyi dediğin kasa bu muydu? Kasanın hava akışı kötü ve güç kaynağın da bu kasa ile gelen güç kaynağı ise derhal değiştirmeni öneririm. Kötü bir tercih yapmışsın, sistemini frisby güç kaynağına emanet etme. Kasanın hava akışı kötü eğer şu anda değiştiremeyeceksen yan kapağını açık kullan, güç kaynağını en kısa sürede değiştir.

Onerilerin icin tesekkur ederim. Güç kaynagi konusunda dediklerini dikkate alacagim. Yan kapak açık halde kullaniyorum zaten. Ve ısınma problemimin çözümü icin yardima ihtiyacim var hala. Bu konuda ne yapacağım bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı