Ryzen 5 3600 işlemci ısınma sorunu

Yiğit Akdoğan

Centipat
R5 3600 işlemcimi A320ME anakarta taktım ASUS model. İşlemci 4 GHz'de çalışıyor ve oyunlarda 80-90 derece. Ne yapmam gerek?

Bilgisayar işlemci sıcaklığı nedeniyle kapanmadığı sürece sorun yok. BIOS ve Chipset sürücüsünün güncel olduğundan emin olun. Bu neslin çalışma profilleri bu şekilde. Kule tipi soğutucu kullansanız da stok ayarlarda 80 derece üzerini anlık görebiliyor.

İşlemci özelliklerinin kapatılmasını AMD yetkilileri önermiyor.

CPB'yi kapatabilirsin,ben öyle çözüm buldum.Performans kaybı oldugunu biliyorum Fakat CPB kapatmak işlemciye veya herhangi başka birime zarar veriyor mu bilmiyorum?Bilen arkadaşlar aydınlatırsa seviniriz.

BIOS da "Core performans Boot" kapatarak ardından da Güç seçeneklerinden "Dengeli" yaparsanız sorun çözülecektir. Ve de hiç bir performans kaybı yaşatmıyor.
Arkadaşlar bana bu işlemciyi önermişti ve şu an vazgeçtim almaktan.
BİLİNÇLİ olursan tekrar almaya karar verirsin. açılan konulara bakım ön yargılı olma. Bu sorunu bende yaşadım bilmiyordum fakat, "Şuan" sorunsuz kullanıyorum 65 dereceyi geçmiyor oyunlar da yükte. Boşta da 41 derece

CPB (Core performance Boost) kapat. RAM 3200MHz olarak ayarla. Aynı işlemciyi bende kullanıyorum boşta 35-40 CS:GO ultra ayarlarda ekran kartının fanları devreye bile girmiyor.

@Oleeee performans kaybından başka bir zararı var mı bilmiyorum. Yapılan açıklama işlemcinin tam performansta kullanılabilmesi için herhangi bir standart OC işlemi ya da undervolt yapmadan geldiği gibi kullanılması yönünde. Belirttiğim gibi sıcaklıklar göze yüksek gelse de bilgisayar aşırı sıcaklıktan kapanmadığı sürece endişelenmeye gerek yok.

@benimişte v2 İşlemciyi uzun bir süredir kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. İlk başlarda ben de sıcaklıkların yüksek olduğunu düşünüyordum. Fakat durum sanıldığı gibi değil. Bu yüksek sıcaklıklar ani performans ihtiyaçları nedeniyle boost frekanslara çıkıldığında kısa süreli oluyor. Yani 90 derece maksimum sıcaklık görüyorsunuz ya uygulamada bu bir anlık oluyor. Çalışma prensibi böyle işlemcinin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…