Ryzen 5 3600 stock soğutucuda 95 derece

Fishard

Hectopat
Katılım
12 Mart 2020
Mesajlar
63
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, CPU sıcaklığım boşta 85 derece, oyun esnasında 95 derecelerde geziyor. Sistemin genel parçaları şu şekilde; Corsair carbite Spec Delta kasa - ASUS TUF B450 PRO G.- Ryzen 5 3600 ve stock soğutucu. Soğutucu sabit onu kontrol ettim. BIOS ayarlarında CPU Core ratio Auto modda ve değişikliğe izin vermiyor. Bu stock soğutucu için bile yüksek bir derece. Termal macun değiştirmek dışında yapabileceğim bir şey var mı?
 
hocam biostan ayar yapmanız gerekiyor bi bakın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hiç ayar yapmasa dahi anormal sıcaklık. Çoğu kişi varsayılan ayarlarda boşta bu sıcaklıkları görmüyor.
3600'lerle alakalı ilk üretilenlerin slikonunun kötü olduğunu, sonradan düzeltildiğini, bu sebepten eskilerle yeniler arasında anormal sıcaklık farklılıklarının olduğunu okudum bugün. Bu doğru olabilir mi?
 
Son düzenleme:
İşlemciyi nereden ne zaman aldığınızı söyler misiniz?
İtopya / 26.06.2020
Sorularıma cevap verir misin?
  • Hangi marka-model macun sürdün?
  • Macunu yanlış sürmüş olabilirsin. Doğru şekilde sürdüğüne emin misin?
  • Eksik-fazla sürmüş olabilir misin?
  • Soğutucuyu tam olarak sabitlememiş olabilir misiniz? Soğutucuyu salladığınız zaman yerinde sıkıca duruyor mu yoksa sağa sola oynuyor mu?
1,2,3 Ben toplamadım.
4 hayır.
 
Sıkıntılı bir durum. İade ve değişim düşünebilirsiniz. Ekran kartı da anormal yüksekse kasa içi soğutmanız kötü diyeceğim. Bu ihtimal dışında çok aşırı bir değer bence.
 
Sıkıntılı bir durum. İade ve değişim düşünebilirsiniz. Ekran kartı da anormal yüksekse kasa içi soğutmanız kötü diyeceğim. Bu ihtimal dışında çok aşırı bir değer bence.
Hayır ekran kartı sıcaklığımda büyük bir sorun yok ayrıca kasam corsair carbide spec delta. Forumlarda çok fazla önerilen bir kasaydı kendisi.
 
R5 3600 işlemciler garip bir seri, bazıları sorunsuz kullanıyor. Bazı insanlar ise sıcaklıkta çok şikayetçi. Biraz şans işi gibi. Core power boost kapatmak 10-15 derece farkedecektir ama. Günü kurtarmak adına kapatabilirsiniz ilerleyen zamanlarda daha iyi bir soğutucu alırsınız cbp yi tekrar açarsınız.
 

Geri
Yukarı