tam yükte 73 derece oluyor. Skor da da değişim yokRyzen master küsüratı yuvarlıyor bazen ona takılma. Pbo kapalı tam yükte kaç derece oluyor şu an? CpuZ skorunda değişme var mı tekrar baktın mı?
tam yükte 73 derece oluyor. Skor da da değişim yokRyzen master küsüratı yuvarlıyor bazen ona takılma. Pbo kapalı tam yükte kaç derece oluyor şu an? CpuZ skorunda değişme var mı tekrar baktın mı?
xmp yok doch var bende. Bütün yardımlarınız için teşekkürler bu arada. Çok yardımcı oldunuz.Off. 97 ns çıkmış. Amd'nin önerisine göre 70'in altında olması gerek sağlıklı performans almak için. Sizde ters giden birşeyler var. Asus bios'una hakim değilim. Şuanda da mobildeyim araştıramıyorum. Bios'u update et, güncel ise sıfırla.
Xmp aç,
CBO, PBO kapat,
Core ratio gir,
Voltaj gir.
Bende yarın asus bios'unu biraz araştırayım.
İyi geceler.
XMP yok doch var bende. Bütün yardımlarınız için teşekkürler bu arada. Çok yardımcı oldunuz.
Herşeyi ayarladım son olarak ta o ccx kısmını şu şekilde yaptım.XMP doch aynı şeyler. Otomatik RAM overclock profili.
Asus bios için ayarlara biraz baktım.
Ai Tweaker sekmesine geçip,
1- Ai Overclock Tuner > Manual.
2-CPB, PBO kapalı
3-CPU Core Ratio (PerCCX)
a-CCX0 Ratio > 42.00
b-CCX1 Ratio > 42.00
4-Cpu Core Voltage> Manual Mode,
a-Cpu Core Override "Buraya senin için en ideal voltajı gir."
Anladığım kadarıyla asus bios biraz geri kafalı kalmış. Her ccx için(çekirdek grubu) ayrı mhz ayarı girmek gerekiyor.
Bu işlemleri yapmadan önce Bios'unu muhakkak güncelle. Çekirdek skorlarını düzelttikten sonra Ramler için de yardımcı olurum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.