Ryzen 5 3600 ve 1660Ti Sistem Toplama

Kappa123

Centipat
Merhabalar 8 sene eski bir laptopu kullandıktan sonra yeni bir sistem toplayabilme fırsatım var. Ancak günlerce araştırma yapmış olmama rağmen hala çaresiz ve bilgisiz kaldığım konular hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

Düşündüğüm sistem :

AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 35MB 65W 7nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

MSI GeForce GTX1660Ti VENTUS XS 6G OC 6GB GDDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

2 tane CORSAIR 8GB (1x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3000MHz CL16 Single Ram - Vatan Bilgisayar

Msi B450 Gaming Plus Am4 Anakart - Vatan Bilgisayar

HDD, SDD ve monitör konusu önemli değil.

• Kasa ve PSU önerilerine muhtacım. Işıklı mışıklı olması umrumda değil bu sistem için sadece kaliteye ihtiyacım var. Kasa düzgün soğutma sağlasın, PSU'nun modüler olmasına gerek yok, kaliteli olup miladı dolmadan önce ve dolduktan sonra bilgisayarın diğer parçalarını yakmasın yeterli. Bütçem 500-1000 TL

• Ryzen 5 3600 için kararlıyım, sistemin en son halinde bütçem zorlanırsa 2600'e dönebilirim.
  • Ekran kartı RTX 2060 veya Radeon 5700 istemiyorum, bütçemi en fazla 1660Ti için zorlayabilirim.
  • Anakarttan mutluyum gibi ancak ryzen 3000 serisi için BIOS güncelleme gerekiyor diye bir sürü yerde okudum. Seçtiğim ekran kartı ryzen 5 3600 için uyumlu mu? Uyumluysa bu BIOS güncellemesini yapmak ne kadar zor, altından bir şekilde kalkılabilir mi?
  • Son olarak bazı parçaların fiyatları trendyol, hepsiburada, n11 gibi yüksek puanlı satıcılarda daha uygun görünüyor. Buralardan bilgisayar parçaları almak mantıklı mıdır? Buralardan alınacak parçaların 2. el, hatalı, alındıktan sonra sıkıntı çıkarsa iade sürecinde zorluk çıkartma özellikleri var mıdır?
Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

BIOS güncelleme sorun olacak bir şey değil, İtopya isterseniz güncellemeyi yapıp gönderiyor zaten. Vatan'ın da yardımcı olacağını düşünüyorum.

n11, Trendyol vs. buralardan alışveriş yaparken, sadece satıcı puanına değilde satıcının ne kadar iş yaptığına da bir göz atın. İş yapmış mağazalarda sorun olacağını sanmam.
dddssss.PNG

PSU'yu, RGB'li diye özellikle seçmedim en uygun o idi. Kasa, 4 fan takılı geliyor. Ön panelin yanlarında açıklık var ve fanların önü ızgara. Yeterde artar diye düşünüyorum.

Belirtmeyi unutmuşum, ekran görüntüsünü İtopya'nın sitesinden aldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda incelemesi

BIOS güncelleme sorun olacak bir şey değil, İtopya isterseniz güncellemeyi yapıp gönderiyor zaten. Vatan'ın da yardımcı olacağını düşünüyorum.

n11, Trendyol vs. buralardan alışveriş yaparken, sadece satıcı puanına değilde satıcının ne kadar iş yaptığına da bir göz atın. İş yapmış mağazalarda sorun olacağını sanmam.
Eki Görüntüle 418506
PSU'yu, RGB'li diye özellikle seçmedim en uygun o idi. Kasa, 4 fan takılı geliyor. Ön panelin yanlarında açıklık var ve fanların önü ızgara. Yeterde artar diye düşünüyorum.

Belirtmeyi unutmuşum, ekran görüntüsünü İtopya'nın sitesinden aldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda incelemesi

Çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı