Ryzen 5 3600 ve RX 5700 sistem toplama

RTX 2060 SUPER Zero Frozer özelliğine sahip amd ekran kartlı bir sistem toplayacaksan soğutma sistemi koyman lazım.Amd ekran kartları F/P ürünü normal.
Dediğim gibi, bütçemi aşıyor. Tabii, gönül isterdi ki rtx 2060 SUPER olsun. Darboğaz konusuna hala bir cevap alamadım. Bilginiz var mıdır?
Son olarak rtx 2060 super monitörün freesync özelliğini destekliyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:

Bu iyi bir seçenek olabilir ve tam istediğin fiyat.Dilersen 1 TB Harddisk yerine SSD koyabilirsin.
Bu sistemi göz önünde bulunduracağım. Ama siz sorularıma cevap vermek yerine sistem öneriyorsunuz.
Diyorum ki;
— r5 2600 ve rx5700 darboğaz yapar mı?
— rx 5700'ün referans modelleri stok halindeki 2380 lira civarındaki fiyatına bulunabilir mi?

Bu sistemi göz önünde bulunduracağım. Ama siz sorularıma cevap vermek yerine sistem öneriyorsunuz.
Diyorum ki;
— r5 2600 ve rx5700 darboğaz yapar mı?
— rx 5700'ün referans modelleri stok halindeki 2380 lira civarındaki fiyatına bulunabilir mi?
1) Darboğaz yapmaz.
2) Aynı fiyat olmaz. Daha iyi soğutma fiyata yansıyacaktır.

Peki bu fiyat farkı ne kadar olur? r5 3600 yerine r5 2600 alıp da aradaki fiyat farkını kapatabilir miyim? Bunu yapmam mantıklı olur mu?
Alabilirseniz 3600 ile custom soğutmalı modelleri alın. İkisini aynı anda alamıyorsanıza işlemciyi 2600 yapıp bütçeyi ekran kartına aktarın. Şu an 2600 ile 3600 arasında 600-700TL civarında bir fiyat farkı var. Referans model ile custom modellerdeki fark işlemciler arasındaki fiyat farkından daha az olacaktır.

İşlemci
Kasa

Ram

Psu

Anakart

Ssd

Ekran kartını da referans dışı modeller gelince al monitor imzandaki monitorden ve monitör ile birlikte 4530 tutuyor. Ekran karti dışı fiyatı en fazla 2700 olsa bile ekran kartı ki olmaz 7250 civarı tutuyor anakartta da bios flashback var mis gibi güncelle. Hic bir sıkıntı yaşamazsin sonra da ram upgrade yapabilirsin ram tek olmasını kafaya takma sonra upgrade edersin.

güzel ama eksikler var.
anakart. amd nin 570 kullanmazsan bu sistemde o 3600 işlemci ile 5700 kartın tam anlamıyla verimi alamazsın. ekran kartı ramlarda bile 3200 mhz secersin ama gene anakartın 3200 desteklemiyorsa boşuna secersin. şu andaki yeni cıkan s ssd lerin hızı ankartın 570 olmazsa gene 1 saniyede acılıcagına pc 5 saniyede acılıyor. 7500tl vericekse arkadaş bence listelerin daha uyumlu uzman bir arkadaştan bilgi alması daha doğru olur. hatta mümkünse acelesi yoksa arkadaşın ay sonuna kadar beklemesi lazım ileride keşke dememesi için. cok para harcıyor en azından hakkını alsın pc sinden.
sonra ekran kartı 80 dereceyi görünce ben ne yaptım der. 3 fanlıları cıkmadan rx5700 benim gözüm kesmiyor. acelesi varsada en azında nvidia rtx 2070 kullansa daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı