Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT sistem GTA 4'te kasıyor

Emree9191

Hectopat
Arkadaşlar cok iyi bir sistem topladım;
  • AMD Ryzen 5 3600
  • MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB
  • 16 GB RAM
Ve şu an GTA 4'ü indirdim hiç kasmadan üst düzey çözünürlukte oynatması gerekiyor fakat takilmalar var yani 150 FPS falan aliyorum ama takiliyor fareyi ceviriyorum kasiyor oyun. Orijinal Steam'den aldim sorun nedir acaba başka oyun denemedim. İndiriyor şu an. Hevesim kırıldi üzuldüm diger oyunlarda böyle bir sey olmaz insallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 5700XT furyasına hoşgeldiniz. Takılma sorunu kullandığınız modelde bilinen bir sorun.
  • Enhanced Sync özelliğini kapatın. Freesync özelliği açık ise kapatın, kapalı ise açın.
  • FPS kontrolü vs. yapmanıza yarayan üçüncü parti yazılımlardan kurtulun.
  • Hiçbir bileşene OC yapmayın.
  • RAM'lerin tam frekansta çalıştığına emin olun.
Ekran kartınızın serisinde bilinen pek çok sorun var. Takılma, görüntü kaybı, güç kaybı, güç kontrolü sorunları vb. sorunlarla yüzleşmeniz mümkün. Umarım bilinen çözüm yöntemleri işinizi görür. Eğer görmezse en yakın zamanda servise götürüp değişim veya iade talep edin. Sorunların donanımsal olduğu konusunda şüphelerim var.

RX 5700XT furyasına hoşgeldiniz. Takılma sorunu kullandığınız modelde bilinen bir sorun.
  • Enhanced Sync özelliğini kapatın. Freesync özelliği açık ise kapatın, kapalı ise açın.
  • FPS kontrolü vs. yapmanıza yarayan üçüncü parti yazılımlardan kurtulun.
  • Hiçbir bileşene OC yapmayın.
  • RAM'lerin tam frekansta çalıştığına emin olun.
Ekran kartınızın serisinde bilinen pek çok sorun var. Takılma, görüntü kaybı, güç kaybı, güç kontrolü sorunları vb. sorunlarla yüzleşmeniz mümkün. Umarım bilinen çözüm yöntemleri işinizi görür. Eğer görmezse en yakın zamanda servise götürüp değişim veya iade talep edin. Sorunların donanımsal olduğu konusunda şüphelerim var.
Eyvah eyvah yandık daha elime ulaşmadan pişman oldum. Dün Msi Rx5700XT Gaming X sipariş ettim Vatan Bilgisayardan, herkes şikayetçi, iade edip Nvidia 2060'a mı yönelsem acaba.

Eyvah eyvah yandık daha elime ulaşmadan pişman oldum. Dün Msi Rx5700XT Gaming X sipariş ettim Vatan Bilgisayardan, herkes şikayetçi, iade edip Nvidia 2060'a mı yönelsem acaba.
Denemeden bilemezsiniz. Gelsin kullanın. Sorun yaşarsanız bahsi geçen sorunlardan birini bahane edip iade edersiniz. Ben şuan sıkıntı yaşamıyorum. En azından forumda bahsi geçen hiç bir sorun şuana kadar bana uğramadı. Burdaki insanları kandırmak gibi bir çılgınlığım da olmayacağına göre. Deneyin, belki de çok memnun kalacaksınız benim gibi.

Ne kadar güzel kimse sorun yaşamasın zaten, siz yaşamamışsınız ama teknoloji de şans işi değil dedikleri gibi, belli ki bir sıkıntı var. Yazılımsal ya da kartta ya da soğutma sistemlerinde bilmiyorum. Ancak şikayetler çok değil. Çok çok çok fazla. O yüzden öyle bir fikre kapıldım. Acaba iptal mi etsem siparişimi diye bir yandan da iyi sonuç alacağımı düşünüyorum. Technopat'ta kartın soğutma parçalarına kadar ayırıp incelemişlerdi. Sorun yaşayanların tabi sorunlarını okuyoruz nasıl bir fan nasıl bir kasa onlar çoğu zaman bilinmiyor genel yapı.

Ne kadar güzel kimse sorun yaşamasın zaten, siz yaşamamışsınız ama teknoloji de şans işi değil dedikleri gibi, belli ki bir sıkıntı var. Yazılımsal ya da kartta ya da soğutma sistemlerinde bilmiyorum. Ancak şikayetler çok değil. Çok çok çok fazla. O yüzden öyle bir fikre kapıldım. Acaba iptal mi etsem siparişimi diye bir yandan da iyi sonuç alacağımı düşünüyorum. Technopat'ta kartın soğutma parçalarına kadar ayırıp incelemişlerdi. Sorun yaşayanların tabi sorunlarını okuyoruz nasıl bir fan nasıl bir kasa onlar çoğu zaman bilinmiyor genel yapı.
RX 5700XT'den döneceksen 2070 Super'e zorlaman daha iyi olur. Yerinde olsam kartı alıp kullanırdım. Eğer sorun çıkaracak gibi olursa iade şansımı kullanırdım. Ancak belirtmeliyim ki montajı yapılan ürünlerde 15 gün iade hakkı geçerli değil. Servise gitmesi gerekebilir, döneceksen siparişini hemen iptal edip başka bir kart sipariş edebilirsin.

Arkadaşlar ne yaptıysam olmadı ne sorun cidden ekran kartındaymış yabancı sitelere de baktım h3rkws bu sorunları yaşıyormuş ne yapıcam bilmiyorum sizce driverlerde mi sorun var herkes öyle diyor yeni güncelleme gelirse düzeltirler mi yoksa iade etme sansim var mi

Henüz erken konuşmak için ama ilk üç günlük performansından çok memnun kaldım. Hatta tereddüt etmiştim. Assassin’s Creed Odysey, Witcher 3, Metro Exodus oynadım. 65 dereceden sonra fanları çalışmaya başlıyor. İlk taktığımda sürekli fanları çalışıyordu. Sıcaklık 35 derecede ama fanlar çalışıyor. Sürücülerini msi after burner dragon center herşeyi kaldırdım. Yeniden yükledim. Şu an sadece radeon 2020 yazılımı var. Sorunsuz çalışıyor. Kasaya fan eklemesi yapmam gerek iki fan var şu an. Onunyaptığımda daha da iyi sonuç alacağıma eminim, fan eklediğimde boştaki ve yük altındaki değerlerini de paylaşırım. Şimdilik boş sıcaklığı biraz yüksek, dediğim gibi cam kasada iki fanla bence normal.
Arkadaşlar ne yaptıysam olmadı ne sorun cidden ekran kartındaymış yabancı sitelere de baktım h3rkws bu sorunları yaşıyormuş ne yapıcam bilmiyorum sizce driverlerde mi sorun var herkes öyle diyor yeni güncelleme gelirse düzeltirler mi yoksa iade etme sansim var mi
Radeon 2020 19.50 versiyonunu yükle, sadece onu kullan. Bildiğimden değil dene diye söylüyorum. Ben şimdilik memnunum ama genel olarak marka model farketmiyor. Amd işlemcide tamam ama Nvidia’nın biraz gerisinde kalıyor galiba. Nvidia’nın 2080’inin karşılığı Amd’de yok mesela. Radeon VII var ama o da kıyas kabul etmez hbm belleklerden dolayı çok pahalı.
Fanları taktıktan sonra Msi performansı böyle. Ben çok memnun kaldım.

Dosya Ekleri

• BA49ADA2-825D-4390-8F9D-CF1EBD9AE12D.jpeg
    BA49ADA2-825D-4390-8F9D-CF1EBD9AE12D.jpeg
    1,7 MB · Görüntüleme: 34
  • 41BF4E4E-524D-47C9-A06C-22F262EF421F.jpeg
    41BF4E4E-524D-47C9-A06C-22F262EF421F.jpeg
    75 KB · Görüntüleme: 36
  • photo_2020-01-03_13-38-05.jpg
    photo_2020-01-03_13-38-05.jpg
    69,3 KB · Görüntüleme: 43
  • photo_2020-01-03_13-55-31.jpg
    photo_2020-01-03_13-55-31.jpg
    57,4 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Kartı 144 hz monitörde test eden ve sorun yaşamayan arkadaşlar acaba kartı v sync açık 1080 p 60 hz bir monitörde test edebilir mi? Stuttering sorunlarının bundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı