Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT sistem restart atma sorunu

Kuda

Hectopat
10 gün önce Vatan Bilgisayar'dan bir sistem topladım. Ancak Windows 10 Lisansı için 900 liraya yakın bir ücret talep ettikleri için kendim kurayım dedim. Neyse UEFI kurulumu yaptım, driverları yükledim falan. Ancak birkaç sorunla karşı karşıyayım. SSD olmasına rağmen PC yavaş açılıyor. Üstelik bazen kendi kendine reset atıyor. Daha yarım saat olmadı PC'yi açalı ve dizi izleyeyim bari yapacak bir şey yokken dedim ki bölümün 3. dakikasında kendine reset attı cihaz. Şu an için temel 2 sorunum bu. SSD olmasına rağmen yavaş açılma ve reset. Driverlar ve BIOS Update gibi her şeyi de yaptım.
  • -5700 XT Nitro+
  • -Ryzen 5 3600
  • -Kingston A2000 480GB
  • -Cougar STX700W
  • -MSI X570 GAMING Edge

aynı sorun bendede vardı ramlar 3000mhz xmp açık iken reset atıyor bir süre sonra 5700xt asus var 2400 e aldım ramleri suan sorun yok 2133 ve 2400 de sorunsuz calısıyor xmp li yada xmpsiz

Dostum merhaba. Bende de Ryzen 2600,B450 Tomahawk,Rx 580 ve sizinle aynı psu olan cougar stx 700 mevcut.
Bende de oyun oynarken sistemin kendisini kapatıp,kernelpower hatası aldığım çok oluyor. Forumda aynı güç kaynağı ile benzer sorun yaşayan biri daha vardı. Sorunu,psu değişerek çözmüştü.
Sanırım, Cougar stx 700(Frisby araclığıyla tr'de satılıyor) güç kaynaklarında kronik bir sorun var. En azından ben öyle düşünüyorum. Psu'yu ileride değişeceğim gibi gözüküyor.
Bakalım neler olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı