Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT sistem restart atma sorunu

Kuda

Hectopat
10 gün önce Vatan Bilgisayar'dan bir sistem topladım. Ancak Windows 10 Lisansı için 900 liraya yakın bir ücret talep ettikleri için kendim kurayım dedim. Neyse UEFI kurulumu yaptım, driverları yükledim falan. Ancak birkaç sorunla karşı karşıyayım. SSD olmasına rağmen PC yavaş açılıyor. Üstelik bazen kendi kendine reset atıyor. Daha yarım saat olmadı PC'yi açalı ve dizi izleyeyim bari yapacak bir şey yokken dedim ki bölümün 3. dakikasında kendine reset attı cihaz. Şu an için temel 2 sorunum bu. SSD olmasına rağmen yavaş açılma ve reset. Driverlar ve BIOS Update gibi her şeyi de yaptım.
  • -5700 XT Nitro+
  • -Ryzen 5 3600
  • -Kingston A2000 480GB
  • -Cougar STX700W
  • -MSI X570 GAMING Edge

Bir DDU indireceğiz girmediğimiz site kalmadı :D
Neyse indirdim kurdum ve sorunum hala devam ediyor. Çıldırdım ya. Hiçbir işlem yapamıyorum Pc de. Reset atmasa bile atacak korkusu ile ne keyif alarak oyun oynayabiliyorum, ne dizi/film izleyebiliyorum ne de office işlerimi halledebiliyorum. Kafayı yedim artık. O kadar stres yaptım ki hayatımın bir parçası oldu gibi, psikolojim bozuldu. Markete giderken bile yolun ortasında 'acaba resetlenip checkpoint olarak evden yeniden mi başlayacağım' diye düşünür oldum.

Son BIOS güncellemesini yaptınız mı v17 olan? X570 MSI anakartlarda bu ve benzeri sorunlar olabiliyor. Ayrıca testler sırasında 85 dereceler bana da biraz yüksek geldi. Eğer BIOS v17 ise Default yapıp kaydedip deneyin. Sorun devam ederse Clear CMOS yapıp v16 ve v15 BIOS versiyonlarını da denemenizi tavsiye ederim.

Vatan teknik servise gönderdim ürünü hiçbir sorun bulamadık dediler ve geri verdiler. Ayıplı ürün olmadığı zaman da iade kapsamında kabul edilmiyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı