Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT sistem restart atma sorunu

Kuda

Hectopat
10 gün önce Vatan Bilgisayar'dan bir sistem topladım. Ancak Windows 10 Lisansı için 900 liraya yakın bir ücret talep ettikleri için kendim kurayım dedim. Neyse UEFI kurulumu yaptım, driverları yükledim falan. Ancak birkaç sorunla karşı karşıyayım. SSD olmasına rağmen PC yavaş açılıyor. Üstelik bazen kendi kendine reset atıyor. Daha yarım saat olmadı PC'yi açalı ve dizi izleyeyim bari yapacak bir şey yokken dedim ki bölümün 3. dakikasında kendine reset attı cihaz. Şu an için temel 2 sorunum bu. SSD olmasına rağmen yavaş açılma ve reset. Driverlar ve BIOS Update gibi her şeyi de yaptım.
  • -5700 XT Nitro+
  • -Ryzen 5 3600
  • -Kingston A2000 480GB
  • -Cougar STX700W
  • -MSI X570 GAMING Edge

Overclock gibi bir işlem yapmadım. Biosta yaptığım işlemler;
-Bios güncellemesi(msi sitesinden)
-Ram frekansını 2133mhz den normal hızı 3600mhz ye çıkarmak(Ramlarim 3600mhz)
-Reset attığını gördükten sonra belki sıcaklıktandır diye düşünüp fan hızını 70c'de %100e çıkacak şekilde ayarlamak.
Sanırım vazgeçtim çözüm aramaktan. Böyle kullanmaya alışırım artık :D
Bir konu daha gördüm arkadaş ilk başlarda sadece donma yaşamış sonradan reset atmada olmuş ve cevap bulamamış yazdığı ile kalmış sadece sanırım bana da öyle olacak.(MSI X570-A PRO ve Ryzen 3700X işlemci fanı tutarsızlığı ve sistem donması - Technopat Sosyal)

Adsız.png
Ad2sız.png

Bugün yine oldu ve hata kodu ve içeriği bu şekilde. Bunun çözümü gerekiyor. Bunu hallettikten sonra bakacağım tekrar aynısı olacak mı? Ama bunu nasıl çözmem gerekiyor onu bilmiyorum.

Minidump klasörüm boş. Hata ile ilgili sadece bu var elimizde. Başka hiçbir şey yok. 6008 hatası, 32768 nitelik kodu(sanırım) ve seviye 2. Tüm bilinenler bunlar. Donanımların ısıları kontrol edildi hiçbir sorun yok. Hatta fan ayarlaması yaptım daha sonrasında şuan max sıcaklık değerleri 2-3 derece daha düşük alıyorum. Sanırım bu sorunu çözse çözse Recep abi çözecek. Medet ya @Recep Baltaş

Hocam RAM'lerin doğru slotlara takıldığından emin misiniz? Eğer doğru slotlardaysa ve çift kanalsa yerlerini değiştirip deneyebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı