Şimdi denedim de cidden işe yarıyormuş.Windows Güç Planı Ayarlarından yüzdelik bir ayar da yapabilirsiniz, ben işlemci gücünü %100'den %99'a düşürdüm ve sıcaklıklar oldukça azaldı (10 ila 20 derece).
%1 lik azaltma performansı çok etkiler mi?Yaratmaz, fakat performansta ufak düşüşler meydana gelebilir. Ryzen Master yerine Windows Güç Planı Ayarlarından yüzdelik bir ayar da yapabilirsiniz, ben işlemci gücünü %100'den %99'a düşürdüm ve sıcaklıklar oldukça azaldı (10 ila 20 derece).
Ben pek bir etki gözlemlemedim, oyunlarda en fazla 3-4 FPS etkilemiştir ki bunu da ayrıntılı olarak inceleme ihtiyacı duymadım açıkçası. Son dönemde pek render vb. işlemler de yapmıyorum, o yüzden en azından beni fazla etkilemiyor.%1 lik azaltma performansı çok etkiler mi?
Turbo frekansına çıkmayı engelliyor, daha düşük frekansta çalıştırıyor. %1 Olmasına bakmayın, turboyu kapatıyor ve 0.6 GHz frekans düşürüyor. 4.2'den 3.6 GHz hızına düşmek sorun değilse yapın.%1 lik azaltma performansı çok etkiler mi?
Dediklerinizi yaparak 1.1 Volt 'da 4 GHZ'e çıktım. Başka tavsiyeniz var mı?1.20V'da 60C gibi değerler alıyorsanız voltajı biraz yükselterek 4.2 GHZ almanız da mümkün. Ben 1.245V'da 4.2 GHZ kullanabiliyorum. Voltajı 1.20'de tutarak 4.2 deneyin. Cinebench R20 ve Aida 64'de işlemciyi yük altına sokun. Eğer sorun çıkmazsa, kademe kademe düşürerek 1.20 altına inin, Sorun çıkarsa ise kademe kademe yükseltin.
Ben CBP açık kullanıyorum, Hızda herhangi bir dalgalanma ve voltaj değişikliği olmuyor. Ancak bunun sebebi anakartın Overclock sekmesinden değerleri düzenlediğim için açık olan CBP etkilemiyor olabilir. CBP kapalı kalsın sorun olmaz.Dediklerinizi yaparak 1.1 Volt 'da 4 GHZ'e çıktım, daha önceden CBP'ı kapatmıştım sizce açmalı mıyım? Etkisi ne olur?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.