Ryzen 5 3600X O.C sonrası değerler nasıl?

hiTsChanneL

Femtopat
Daha fazla  
Sevgili dostlar hepinize merhaba. Aranıza yeni katıldım. O.C işlerinden çok anlamazdım fakat son 1 haftalık çalışmalarım sonucu öğrendiğim birkaç şeyle BIOS üzerinden işlemcime O.C uyguladım. 4.1GHz hız ve 1.275v ile Cinebench'te 9309 puan aldım ekran görüntüsünü aşağıya ekliyorum. Ulaştığım maximum işlemci sıcaklığıda 62°c oldu. Aslında 4.2GHz'yi hedefliyordum fakat 1.330vden aşağısı 4.2GHz'de çok stabil çalışmadı benim sistemimde mavi ekran veya testlerde stop aldım. 1.330V'dan fazlası da işlemci ömrünü kısaltır diye daha fazla zorlamak istemedim açıkçası. Sistemimi aşağıda paylaşıyorum. Sizlerden ricam sistemime göre bana bir yorumda bulunabilir misiniz? @4.1Ghz/1.275V sonucu iyi bir sonuç mudur? Benchmark'tan aldığım puan iyi midir? Şimdiden çok teşekkür ederim yorumlarınız için...

Sistemim:

• PSU: MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold.
• Anakart: ASUS TUF B450-Plus Gaming 3200MHz(OC).
• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
• Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X Trio 8 GB.
• RAM: Adata XPG 16 GB (2x8GB) Spectrix D41 3200MHz CL16.
• İşlemci soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML240L RGB 240mm sıvı soğutucu.

4.1ghz - 1.275v.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam değerler iyi mi degilmi bilmiyorum fakat o.c yapma amacınız nedir? Şundan soruyorum gerek değilse yapılmaması tarafındayim.

Üstadım işim gereği bilgisayarda bir çok render alıyorum. Hem 3D renderlar, hemde video renderları. Haliyle bazen hız çok önemli olabiliyor benim için. Tabii bir de şeytan dürtüyor, madem işlemcimin böyle bir olanağı var, fabrika çıkışlı o.c. imkanı olan bir donanımın ne kadar stabil çalıştığını görmek istiyorum :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı