ateist zeus
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar benim AMD Ryzen 3600X bir işlemcim var. Buna ek olarak soğutucum maalesef stok soğutucu (Wraith Spire). Ayrıca soğutucuyu bir süre değişecek gibi de durmuyorum. Default ayarlarında işlemci kendi kendine garip boostlar yaptığı için (Örnek: Mozilla'ya bastığımda kendini 4.4 GHz'e boostluyor, bu kadar Low profile bir işlemde bile.) fan sesi insanı rahatsı ediyor. Çözüm olarak CPB'yi (Core Performance Boost) kapatmak istemedim, 3600X gibi bir işlemci varken 3.8 GHz'de kullanmak içime sinmedi açıkçası.
Ben de BIOS'tan 4GHz 1.1volta sabitledim, ses sorununu ve zaten fazla ısınmamasına rağmen sıcaklığı biraz sınırladım.
Sorum şu
1-) Bu işlemci default ayarlarda kendini bazen 2.2GHz'lere kadar çekebiliyor boştayken hatta daha düşüğe (Bu değerlerde güç kullanımı ve işlemci kendini tasarruf ettiriyor kanımca.) fakat ben overclockladığım için bu işlem olmuyor bu durum işlemciye zarar verir mi?
2-) Default halindeyken böyle dinamik GHz değişikleri yapan sürekli duruma göre hızı değiştiren bir işlemciyi stabil tutmam zararlı mı ya da faydalı mı?
3-) Bu yaptığım işlem ekran kartını darboğaza sokabilir mi?
Ben de BIOS'tan 4GHz 1.1volta sabitledim, ses sorununu ve zaten fazla ısınmamasına rağmen sıcaklığı biraz sınırladım.
Sorum şu
1-) Bu işlemci default ayarlarda kendini bazen 2.2GHz'lere kadar çekebiliyor boştayken hatta daha düşüğe (Bu değerlerde güç kullanımı ve işlemci kendini tasarruf ettiriyor kanımca.) fakat ben overclockladığım için bu işlem olmuyor bu durum işlemciye zarar verir mi?
2-) Default halindeyken böyle dinamik GHz değişikleri yapan sürekli duruma göre hızı değiştiren bir işlemciyi stabil tutmam zararlı mı ya da faydalı mı?
3-) Bu yaptığım işlem ekran kartını darboğaza sokabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: