Ryzen 5 3600X Turbo Boost hızına çıkmıyor

Ömer Önder

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2019
Mesajlar
240
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Arkadaşlar öncelikle merhaba. İşlemciyi iki gün önce ikinci el olarak aldım. Soğutucusu Wraith Spire sanırım çünkü soğutucu bloğu daha büyük. Cinebench yaparken clock hızı 4.1 GHz üstü görmüyor onun dışında oyun içinde 3.35 GHz ve çok nadiren 4.4 GHz oluyor. İşlemcinin silikonu sanırsam Silver çünkü üç defa CTR'da test yaptım ve ilk iki testde PBO açıkken Bronze, kapatınca üçüncü testte Silver gösterdi. Asıl sorum şu, ben Turbo Boost hızına çıkamamam normal mi? Ayrıca stress testinde en fazla 78 dereceyi gördüm. Acaba işlemcide kaç Volt düşürürsem veya başka ne yaparsam 4.4 GHz'yi görürüm?

Anakart: Gigabyte B450M S2H (rev. 1)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt yaptın mı hiç? Tüm çekirdekler devredeyken Turbo hızına çıkmaması normal.

Denedim ama yapamadım. Açıldığı gibi bilgisayar çöktü. Gigabyte B450M-S2H (rev. 1) anakart mevcut bende. Undervoltu DVID yerinden mi yapacağım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte anakartlarda nasıl yapılıyor bilmiyorum açıkçası. Ben UV yaptığımda Turbo Boost hızını görmüyordum ondan dedim.

Yok hatta aldığım gün test ettim undervolt yapmadığım halde iken Turbo Boost olmuyordu. Sıkıntı değil benim için 50 MHz ama merak ettim açıkçası. Neden önceki işlemcim Turbo Boost hızına çıkıyordu da bu çıkamıyor. Acaba kötü mü oldu bunu aldığım 🤔
 

Geri
Yukarı