Ryzen 5 5600 manuel PBO ayarları nasıl olmalı?

Akın Serbest

Hectopat
Merhaba geçenlerde yeni bir sistem aldım ve işlemcimin çok ısınmasından kaynaklı daha stabil değerler almak ve undervolting yapabilmek için manuel olarak Curve Optimizer ve PBO ayarı yapmak istiyorum. PPT, TDC ve EDC değeri olarak kaç girmeliyim ve PBO scalar kaç X olmalı? Ayrıca Max CPU Boost override değerini de +200 girmek istiyorum.
Bir de per Core olarak en iyi çekirdeğe 30 ikinci en iyi çekirdeğe 25 kalan çekirdeklere 20 girin olarak bir tavsiye aldım bunu uygulamalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

Stok soğutucuya sahibim ve kasa modelim DeepCool CC560.

Son düzenleme:
Merhaba. O kadar detaylı ayara girmek yerine direkt pbo kapatıp 4.4 ghz sabit frekans ve sabit voltaj kullanmak daha mantıklı olabilir zira sorun pbo ile belirlenen frekanstan öte kullanılan voltaj oluyor. Boost anında 1.35 ve daha üstü voltaja çıkabiliyor o yüzden aşırı ısınıyor. Sistem boştayken cpuz ya da core temp benzeri bir uygulama ile voltajınızı kontrol edip her seferinde 0,01 voltaj düşerek stabilite testi yaparak en düşük ve stabilite voltajı bulabilirsiniz.

AI tweaker.
CPU Core ratio = frekans girilen yer.
Vddcr CPU voltage, burayı manual yapıp, altında çıkan override kısımına da voltaj gireceksiniz.
OC mantığını biliyorsanız buralarla oynayın yoksa, PBO kısmından, per Core -30 la başlayıp deneyerek, sıcaklığı düşürebilirsiniz.
Sabit frekans ve voltajı ayarladım cbp kapamalı mıyım?

Voltajı 1.1 frekansı 4.4 olarak ayarladım şu an valoranttayım ve 55-57 derecelerde geziyor teşekkür ederimm.
1.1 yemez yalnız. Stres testi yaptınız mı? Her farklı voltaj veya frekans ayarında stres testi yapmalısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı