Ryzen 5 5600 overclock değerleri nasıl?

PBO Boost clocku geçersen var.

5600X ile olan bağıntıyı açıklar mısın bana? Çünkü alakası yok.

Snowman T6 kullandığını belirtmiş.

5600'ün PBO Boost clocku 4.45 GHz. Kendisi PBO OC yaparsa maksimum +200 MHz verebilir, çünkü 200 MHz kilidi var 5600 ve 5600X için. Yani ne yaptı? 4.65 GHz. Konu sahibi ne yapmış? 4.9 GHz, üstelik all Core. Eğer stabilse PBO'dan çok daha iyi bir değer. Stabil değilse kötü tabii.

Hocam son durum şu şekilde 4.9'de R20'den stabil çıkıyor Ooct'den stabil ama R23'ten stabil çıkamıyor. Büyük ihtimalle sebebi R20 testi kısa ve OCCT işlemcinin herhalde tam gücünü kullanmıyor, OCCT 100W çekerken Cinebench 130-140W çekiyor. 4875MHz deniyorum stabil gibi ama Cinebench testinde 130-140W çekiyor ve soğutucum yeterli gelmiyor 96 dereceyi görüyor.

Çünkü o değer gereksiz uçuk bir değer. Prime95 Small FFTs açsan 170W falan görürsün. Elindeki soğutucu, stabilite testlerini yapabilmen için yetersiz. Oyun oynayarak da stabilite ölçemeyeceğin için anlamsız.

Çünkü o değer gereksiz uçuk bir değer. Prime95 small ffts açsan 170W falan görürsün. Elindeki soğutucu, stabilite testlerini yapabilmen için yetersiz. Oyun oynayarak da stabilite ölçemeyeceğin için anlamsız.

Bende farkındayım ama işlemcinin limitini merak ediyorum. Hocam bu işlemciyi bu GHz hızlarında kullansam bir sorun olur mu? 4.8-4.85GHz stabil 4-5 saat stress testinde sorunsuz çalıştı.

Cinebench R23 Multi Core değerleri:
1671296328330.png

Son düzenleme:
Bende farkındayım ama işlemcinin limitini merak ediyorum. Hocam bu işlemciyi bu GHz hızlarında kullansam bir sorun olur mu? 4.8-4.85GHz stabil 4-5 saat stress testinde sorunsuz çalıştı.

Cinebench R23 Multi Core değerleri:
Eki Görüntüle 1605582
4.85 e hangi voltajla çıktınız? Birde yaptığınız farklı bir ayar var mı? Bu arada 4.45 ile 11073 aldım ben de çoklu çekirdekte.

4.85'e hangi voltajla çıktınız? Bir de yaptığınız farklı bir ayar var mı? Bu arada 4.45 ile 11073 aldım ben de çoklu çekirdekte.

1.2675 voltajında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Soğutucum iyi olsa 4.875GHz'de stabil aslında ama soğutum yeterli gelmiyor. İşlemci oyunlarda 70-85W arası geziyor yani 65-73 derece arası oynuyor. Voltaj dışında PBO ayarını kapamak ve global C-state ayarını kapamak. Sizin değeriniz biraz garip geldi açıkçası sonuçta arada 400MHz fark var.

1.2675 voltajında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Soğutucum iyi olsa 4.875GHz'de stabil aslında ama soğutum yeterli gelmiyor. İşlemci oyunlarda 70-85W arası geziyor yani 65-73 derece arası oynuyor. Voltaj dışında PBO ayarını kapamak ve global C-state ayarını kapamak. Sizin değeriniz biraz garip geldi açıkçası sonuçta arada 400MHz fark var.
Occt de power testi yapabilir misiniz? Bakalım o testi geçebilecek mi?

OCCT de Power testi yapabilir misiniz? Bakalım o testi geçebilecek mi?

Maalesef çok yüksek güç tüketimlerine çıkıyor hocam 150-160 civarı diye tahmin ediyorum sistem kendini korumaya alıp kapatıyor. Oyunlarda bu kadar yüksek bir güç tüketimine çıkmadığı için bir sorun yaşamıyorum en fazla 80W gördüm o da 1 saniye falan sürdü. Şu anda 1.200v ile 4.85GHz test ediyorum stabil gibi tabii dediğiniz çok yüksek güç tüketimlerine çıkaran testleri açtığımda sistem en fazla 10-15 saniye dayanıyor. Cinebench R23, OCCT CPU, Prime95 stok ayarlarda test ediyorum bir sorun yok gibi şu anlık.
Güç kaynağı: Naxn 550W (Tomahawk II)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı