Ryzen 5 5600 yükte 55-56 derece normal mi?

shyzeq

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
566
Çözümler
3
Ryzen 5 5600 işlemcim için Arctic Liquid Freezer II 240 sıvı soğutucu aldım. Yükte ortalama 55-56 derece, en fazla 61 dereceyi gördü. Boşta ise 35-42 derece arası gidiyor. Değerler normal mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam böyle iyi bir sıvı soğutucuya göre biraz daha düşük bekliyordum açıkçası, biraz fazla değil mi bir sıvı soğutucu için?

İleride OC yapmayı düşünüyorum sizce yapabilir miyim bu soğutucu ile?

55 56 derece yük altında gayet iyi değerler. Stabil olması önemli yoksa ha 55 olmuş ha 30 olmuş ikisi de aynı sayılır. Her türlü yükte 60ı geçmiyorsa öpte başına koy 😀
 
55 56 derece yük altında gayet iyi değerler. Stabil olması önemli yoksa ha 55 olmuş ha 30 olmuş ikisi de aynı sayılır. Her türlü yükte 60ı geçmiyorsa öpte başına koy 😀
1685797002096.png

Sizce değerler iyi mi?
 
Throttle yapıyordur. Statik hız aşırtma ile 4.65 yap bakalım ne oluyor?
Neden hız aşırtma yapayım? Arkadaş yapmamış. Ayrıca hız aşırtma yapmayı bilmiyorum maalesef ve şuanlık ihtiyacım yok. Bu arada Throttle yapıyordur derken neyi kast ettiniz anlayamadım?

Hava soğutma olarak ne kullanıyorsun. Bazıları sıvıdan iyi oluyor. Ayrıca ikiniz aynı yükte bakın değerlere anca öyle fark anlaşılır.
İmzamda yazıyor hocam. Performax Perfan 120H. Sıvıdan iyi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca yük yüktür ne fark eder anlayamadım?
 
Neden hız aşırtma yapayım? Arkadaş yapmamış. Ayrıca hız aşırtma yapmayı bilmiyorum maalesef ve şu anlık ihtiyacım yok. Bu arada Throttle yapıyordur derken neyi kast ettiniz anlayamadım?

Yani bahsettiğiniz derecede çalışırken işlemci frekans düşürüyordur. Eğer işlemciniz 4.4 GHz değerinde sürekli çalışabiliyorsa o sıcaklıkta ne diyeyim helal olsun.
 
Sürekli 4.4 GHz değerinde çalışması lazım. MSI Afterburner öyle gösteriyor bilemiyorum.
Cinebench R23 çoklu çekirdek testine sokar mısınız? Bir de soğutucunuz ve termal macununuz nedir?
 
Neden hız aşırtma yapayım? Arkadaş yapmamış. Ayrıca hız aşırtma yapmayı bilmiyorum maalesef ve şu anlık ihtiyacım yok. Bu arada throttle yapıyordur derken neyi kast ettiniz anlayamadım?

İmzamda yazıyor hocam. Performax perfan 120h. Sıvıdan iyi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca yük yüktür ne fark eder anlayamadım?

Throttle derken şu oluyor aslında, %100 işlemci kullanımında Max GHz sınırını aşmıyor. İşlemci stok hızına kitliyor yani değer olarak söylersem,3.5-4.4 GHz'lik işlemci kendini 3.5'e sabitliyor throttle durumunda ,ama arkadaşın işlemci 4.4'e sabitliyordur.
 
Cinebench R23 çoklu çekirdek testine sokar mısınız? Bir de soğutucunuz ve termal macununuz nedir?
Sonuç 9310. Soğutucum imzamda yazıyor. Termal macunu bilmiyorum maalesef, ben sürmedim.

Edit: Tekrar aynı testi yaptım 10236 oldu. Bu sefer testi yapmadan otomatik hız aşırtmayı açtım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı