Ryzen 5 beklenmeye değer mi?

Daha çıkmamış bir işlemci konusunda nasıl bu kadar emin konuşuluyor anlamış değilim.
Intel / AMD En Güncel İşlemci Modelleri Teknobiyotik.com'da !

Pardon yanılmışım, haklısın bu kadar emin konuşmamam gerekiyordu. Görüldüğü gibi %30 daha ucuz değilmiş, %50 daha ucuzmuş.

AMD'nin en ucuz R5 6 çekirdekli işlemcisi(1.000 TL), i7 6800K ile aynı performansa sahip.

En ucuz 4 çekirdekli R5 1400(750 TL) ise i5 7600K'dan sadece %3(üç) daha yavaş.

Intel fanboyları içiniz içinizi yesin, ne diye zorunuza gidiyor, cebinizden para mı eksiliyor arkadaş. Her şeye olumsuz yaklaşım, her şeye itiraz, bahane...vb

Orta üst seviye ve üst seviye işlemcilerin SALT işlemci performans tablosu.
fgdfg.jpg

Ne kadar ekmeğe, ne kadar köfte oranını hesapladım, yani ne kadar verip ne kadar alıyoruz. Bir diğer değişle patatesin kilosu kaç lira. Hesabıma göre en yüksek fiyat performansa sahip işlemci R5 1600. Intel işlemciler arasında, en yüksek fiyat performansa sahip işlemci ise i7 7700K.
dfhgjklşioi55.jpg

Dostum bu gün itibariyle tüm dünyada R5 serisi işlemciler satışa sunuldu. Öncesinden birkaç sızdırma oldu i5 7400 ile R5 1400'ü karşılaştırdılar, ben izlediğimde birşey dikkatimi çekti; i5 7400 %90 - %99 arası çalışıp verdiği FPS ile R5 1400, %50-%60 oranında çalışıp 5-10 FPS düşük veriyor ama adam aynı saat hızlarında getirdiğinde R5'in çok daha rahat çalışıp FPS olarak genelinde öne geçtiğini görüyorum. Bu bana şunu düşündürdü Intel baya baya ucu ucuna yetişen işlemciler yapıp satıyor AMD'nin ise oyunlarda ciddi bir optimizasyon eksiği var, ilerleyen zamanlarda bu optimizasyon sıkıntısı muhtemelen güncellemeler ile giderilecektir. Diğer R5 1500x, R5 1600 ve R5 1600x'te de aynısı olacağını düşünüyorum. Ama Twich, Youtube gibi video render ve canlı yayın konusunda AMD daha başarılı olacaktır gibi bir algı oluştu aklımda, yarı yarıya performansta çalışıp oyunu çalıştırıyor ve diğer işlemlere de bölünebilecektir.

Yine dereyi görmeden paçayı sıvama festivalleri başlamış sanırım. Oyunlarda ön siparişler hüsranla sonuçlanır, telefonlarda ön siparişler hüsranla sonuçlanır, hatta bebek bezinde bile hüsran yaşama ihtimali söz konusu ama ders çıkarmıyoruz demek ki. Ryzen ne yapar bilmiyorum ama "kullanıcının eline henüz geçmemiş ürün" bu kadar güzel ne yaşatmış olabilir diye düşünmeden de edemiyorum. Realist tarafından bakacak olursak da iyi bir mimari öyle hah diye gelişmez. Eskinin üzerine bir şeyler konarak olur. Yani "bana göre" pire yine deve olmamıştır. Bu serinin fiyatına göre iyi işler yapacağını düşünüyorum ama harikalar yaratacığını düşünmüyorum. Intel'i gömeceğini hiç düşünmüyorum. Ayrıca hiçbir güzellik dezavantajı olmadan gelmez. Hele ki son kullanıcı elektroniğinde. Intel'de bu dezavantaj malumunuz, fiyatı. Kullanıcıların tecrübelerini, görüşlerini ve yorumlarını beklemekte fayda var. Sitemim yalnızca Technopat'a değil. Haftalardır yerli yabancı forumlarda fazla heyecanlı arkadaşların parası verilip alınacak olan bir ürüne serenat yapması karnımı ağrıttı sadece.

Yine dereyi görmeden paçayı sıvama festivalleri başlamış sanırım. Oyunlarda ön siparişler hüsranla sonuçlanır, telefonlarda ön siparişler hüsranla sonuçlanır, hatta bebek bezinde bile hüsran yaşama ihtimali söz konusu ama ders çıkarmıyoruz demek ki. Ryzen ne yapar bilmiyorum ama "kullanıcının eline henüz geçmemiş ürün" bu kadar güzel ne yaşatmış olabilir diye düşünmeden de edemiyorum. Realist tarafından bakacak olursak da iyi bir mimari öyle hah diye gelişmez. Eskinin üzerine bir şeyler konarak olur. Yani "bana göre" pire yine deve olmamıştır. Bu serinin fiyatına göre iyi işler yapacağını düşünüyorum ama harikalar yaratacığını düşünmüyorum. Intel'i gömeceğini hiç düşünmüyorum. Ayrıca hiçbir güzellik dezavantajı olmadan gelmez. Hele ki son kullanıcı elektroniğinde. Intel'de bu dezavantaj malumunuz, fiyatı. Kullanıcıların tecrübelerini, görüşlerini ve yorumlarını beklemekte fayda var. Sitemim yalnızca Technopat'a değil. Haftalardır yerli yabancı forumlarda fazla heyecanlı arkadaşların parası verilip alınacak olan bir ürüne serenat yapması karnımı ağrıttı sadece.

Teknoloji meraklısı olup yeni bilgisayar aldığında heyecanlanmıyorsan sende sıkıntı var demektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı