Ryzen 7 2700X ve GTX 1070 Sistem Toplama

Kasa çok çok iyi. :) İnşallah en kısa zamanda ellerinizin altında olur mükemmel bir sistem olacak. 16 GB RAM bence yeterli ha sistemin için fakat herşey extreme olsun diyorsan render sürene biraz katkısı olur, ha dersen ki ben 1000 TL daha RAM için bütçe ayırabilirim 4x8 GB RAM kitleri var G.Skill'de bir gözat derim.
Ben açıkçası anakartımda 4 tane ram slotu olduğu için hepsini doldurmak istemiyorum ki ilerde upgrade yapabileyim. 32 gb 16x2 tridentz ram buldum ve listeye ekledim. Kasanın son hali muhteşem oldu:)
Screenshot_20190823_160346_com.example.android.notepad.jpg

Şimdi en sıkıcı bölüm olan para kısmına geldim... Cüzdan ağlıyacak... Her şey için teşekkürler. Bir de technopat'ta arkadaş ekleme benzeri bir şey var mı? Sizinle konuşmak çok keyifli:)
Maalesef her güzel şeyin bir bedeli var değil mi. :) Ne demek rica ederim, elimden ne gelirse bildiğim her konuda yardımcı olurum problem değil. Arkadaş ekleme özelliği varmı inanın hiç bilmiyorum. Sizinde samimiyetiniz ve cana yakınlığınız için bende teşekkür ederim. :)

Benim tavsiyem işlemciyi 3600x, çünkü R5 2600 bile 2700x den daha iyi tek çekirdek performansına sahip. Oyun için daha iyi olur. Ve R5 2600 bir çok oyunda %50 civarında kullanılıyor yani ileriye dönük olmasında sıkıntı yok 3600x in.
Ekran kartını 2000 serisi
Klavyeyi Huntsman
SSD Intel 660p 512gb

Bu şekilde çok daha uyumlu sistem olur.

Ayrıca konu ile alakasız fakat kullandığınız telefon marka modeli nedir?
Karıştırmış olmayasın? Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700X'den nasıl daha iyi olabilir ki tek çekirdekte? Ryzen 5 3600 demek istedin sanırım. Ayrıca önerdiğin SSD iyi değil klavyenin de markası güven vermiyor.

Karıştırmış olmayasın? Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700X'den nasıl daha iyi olabilir ki tek çekirdekte? Ryzen 5 3600 demek istedin sanırım. Ayrıca önerdiğin SSD iyi değil klavyenin de markası güven vermiyor.

Söylediklerimden eminim. 2600 serisi oyunlarda 2700 serisinden daha iyi.
İyi değil dediğiniz SSD en yüksek fiyat performans oranına sahip.
Önerdiğim klavye güven vermiyor derken, Razer dan daha fazla güven veren marka varsa buyurun siz önerin.

Söylediklerimden eminim. 2600 serisi oyunlarda 2700 serisinden daha iyi.
İyi değil dediğiniz SSD en yüksek fiyat performans oranına sahip.
Önerdiğim klavye güven vermiyor derken, Razer dan daha fazla güven veren marka varsa buyurun siz önerin.
Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700X'den daha iyiyse bu işte terslik vardır. Oyun performanslarında arada çok fark yok doğru ama Ryzen 7 2700X daha iyi. Eğer Userbenchmark üstünden gittiysen karıştırdığın doğrudur. İntel'in o SSD'sine gelirsem şu incelemeyi atabilirim. Ayrıca en yüksek demeniz çok abartı. Şimdi Adata SX8200 Pro derim kronik sorunları var dersiniz ondan dolayı onu söylemiyorum. Huntsman klavyeyi marka olarak aldım hatırlayamadığım için. Daha doğrusu Hunter isimli klavye markasıyla karıştırdım.

Sanıyorum 2600 vs 2700x diye telafuz etmişim o konuda yanlış telafuz etmişim. 2600 serisi 2700 serisinden oyunlarda daha iyi demek istedim. Açıklamasını da aşağıda yapıyorum.

Userbenchmark a bakmıyorum ben. Tek tek inceleme videoları izlerim hep.
Oyunlar çok fazla çekirdek veya izlek yerine daha yüksek çekirdek frekansı tercih ediyorlar bu bir gerçek.
Ve 2600, 2700 den daha yüksek baz frekansa sahip. 2700 ün turbo hızı daha yüksek görünüyor fakat turbo hızı hiç bir zaman garanti değil.
660p meselesine gelince güvenilir yerlerin incelemelerini izledim. Ve ayrıca kendim de kullandım. Bahsettiğiniz diğer SSD ye baktım fakat fiyat performans dedim, sadece performans demedim. Bahsettiğiniz SSD den 512gb alırken 660p 1tb alınıyor, ve markası Intel. Bilmiyorum başka bir şey söylemeye gerek varmı?
İncelemelerde söyledikleri şeyler belli " düşük dayanıklılık, doldukça yavaşlaması, büyük dosya kopyalarken yavaşlaması"
Bunların hiçbiri fiyat performans oranının çok yüksek olduğunu değiştirmez. 40gb dosya atınca önbellek dolunca yavaşlaması mevzusunu ele alalım. Bizzat tecrübe ettim evet yavaşlıyor hatta 100mb/sn hıza düşüyor. Fakat bu işlemi sadece bir kere yaptım o da ilk kurulumda. Hayatınızda kaç kere bu kadar büyük dosya kopyalıyorsunuz bunu bir düşünün ondan sonra cevap verin.
Kapsite doldukça yavaşlamasına gelelim. %90 dolunca hızlar 900mb/sn ye düşüyor. Yine en hızlı SATA SSD den hızlı.
Dayanıklılık konusuna gelince 5 yıl garanti ve 200tb yazma ömrü biçilmiş. Mevcut kullandığınız SSD yi kaç yıldır kullanıyorsunuz ve ne kadar veri yazmışsınız kontrol edin. Size bu SSD nin ne kadar dayanabileceğini hesaplayın.

Bir ürün için sürekli basmakalıp konuşmamak lazım. Bir şeyleri kendimiz düşünelim.
Linus bu SSD için şöyle diyor "This SSD is not for me, But its worth the price"

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı