Ryzen 7 3700X ve RX5700 XT Sistem Açılmıyor

tanerenes

Centipat
AMD Ryzen 7 3700X 3,6GHz 36MB.
MSI MEG X570 Ace AMD.
Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT.
High Power 850W 80+ Gold 14CM fanlı tam modüler.
G.Skill Trident Z 32 GB (2x16 GB) 3200MHz DDR4 RAM F4-3200C16D-32Gtzr.
Adata XPG S50G 1TB 5000 MB-4400 MB/s M.2 PCI-e.

Önce tam toplama yaptım MSI MPG sekira 500X kasaya topladım. Anakart üzerendeki Power ışığı yanıyor ama başka hiçbir şey olmuyor. Tık bile yok. Sonra her şeyi söktüm. Uzay kasa yaptım ama aynı Power ışığı yanıyor ama basınca hiçbir aksiyon yok. Çıldıracağım 25 yıldır bu işin içindeyim böyle bir şey yaşamadım.

Akıl akıldan üstündür derler, ne oldu anlamadım.

Ne yapmalıyım neden açılmıyor?

20191219_195609.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Ekran kartı yanlış slota takılı, düzeltin
  2. PSU modüler olduğundan, kabloları PSU'daki doğru yerlerine taktığınızdan emin olun.
  3. İşlemci fanının kablosunu doğru taktığınızdan emin olun.
Son olarak, PSU'nuzu test edin. (Anakarta ve ekran kartına bağlı tüm kabloları çıkartmadan denemeyin!):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. ekran kartı yanlış slota takılı, düzeltin.
  2. PSU modüler olduğundan, kabloları PSU'daki doğru yerlerine taktığınızdan emin olun.
  3. işlemci fanının kablosunu doğru taktığınızdan emin olun.
Son olarak, PSU'nuzu test edin. (Anakarta ve ekran kartına bağlı tüm kabloları çıkartmadan denemeyin! ):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. kartı yukarı taktım.
2. kablolar doğru yerde.
3. işlemci soğutucusu doğru yerde.

PSU'yu 3.4. Portu kısa devre ettim PSU güç tuşunu açtım. Hiçbir hareket yok. Peki PSU'da sorun olsa anakart üzerindeki ışık yanar mı? Yepyeni PSU'da böyle sorun olur mu?

RAM'leri her iki durumda da denedim tık yok ya nasıl olur anlamıyorum hiç böyle bir olay görmedim. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
son durum montajı bu maalesef hiç bir aksiyon yok. anakart üzerindeki power tuşu ile açabilmem gerek değil ki bu anakartta power swich uçlarını kısa devre etmeye gerek yok (soru saçma ama anlamlı neden arıyorum işte)
20191219_195609Q.jpg

PSU'da sorun olsa bile ışık yanar.

PSU çalışmıyorken de gücü çevirir. Ama bozuk olabilir.

Varsa elinizde başka PSU, onunla deneyin.

Ya da PSU'yu başka sistemde deneyin.

maleesf ikiside yok sıfır pc kurmanın dezavantajı işte. psu yu servise mi yollayayım.
PSU'nuz bozuk bence.

hay antoni quinn en korktuğum şey diyorsun yani..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı