Ryzen 7 3800X overclock nasıl yapılır?

Son düzenleme:
Merhabalar, ben Asus TUF B450 Gaming Plus la kullanıyorum voltaj autoda 4.40 ghz sabit frekansta çalışıyor ve voltaj 1.36 yı aşmadı daha, PBO açıkken dediğiniz gibi 1.47v lara kadar çıkıp 75 dereceleri görüyordu işlemci. Ayrıca 4.5ghz de hiç stabil çalıştıramadım belki de anakartın VRM leri yetersiz kaldı.
 
merhaba hala buraya bakıyor musun konudan bagımsız bir şey soracağım anakart ve sıvı sogutmamız aynı sıvı sogutmayı hangi sokete pump fan kısmına da neyi bağladın söyler misin ben yanlış bagladıgımı düşünüyorum da
 
İlk başta CPU fan ce CPU optional kısmına fan bağlamadığım için sıvı soğutmanın 3 pin kablosunu CPU fan girişine taktım kitapçıktan bakarak. BIOS'ta veya AI Suite 3'te CPU fan 5000 devirlerde görünse de iCUE üzerinden kontrol edebiliyorsun CPU fan kısmına takarak.

Daha sonra hemen CPU fan headerının yanındaki AiO pump kısmına taktım pompayı sorunsuz kontrol edildi. Lakin eğer CPU fan soketini boş bırakırsan sistem hata verecektir. BIOS'tan CPU fan monitöring i kapatman gerekir.
 
cpu optional kısmı nerde ben de sadece cpu fan ve biraz sağ aşağısında pump fan var cpu fan kısmında benim de sıvı sogutmadan cıkan kablo takılı pump fanda ise radyatöre bağlı fanlarım takılı doğru mu bağlamışım?
bu arada 4.5 ghz problemin devam ediyor mu ben su an 1.275v 4.5 ghz sorunsuz kullanıyorum oyunlarda 45 55 derece arası da ısınması var
yani sanırım sorunsuz calısıyor yük testlerinde de maksimum 74 gördüm bilmiyorum normal bir değer mi ama şu an sana bunları yazarken 4.5 hızında 43 derece de işlemcim belki 1-2 ay önce aldım anakartı kontrol ettim tekrar cpu optional ve bahsettigin aio pump diye bir soket göremedim anakartımda tek bildigim cpu fan kısmında sıvı sogutma pompası takılı pump fan kısmında da radyatörü sogutan fanlarım takılı çoklayıcı ile bilmiyorum doğru mu yaptım sıvı sogutmam ne durumda calısıyor ama youtube da aynı sogutucu threadripper ı 65 derece de tutuyordu benimki yük testinde 74 normal mi acaba
 
Son düzenleme:
Tamamdır teşekkür ederim deneyip tekrar test yaparım
Spectre sana çok teşekkür ederim 74 küsur gören derece 100'de 100 yükte 4.5 overclocklu olmasına rağmen 65 derecelerde başladı şu anda 69'da seyrediyor fakat yine de merak ediyorum aynı sıvı sogutma Threadripper'ı 63'lerde tutarken benim işlemcimi neden bu sıcaklıkta tutuyor bir bilgin var mı acaba?
Şu an maks 70 görüyor 70'de sabit çalışabiliyor 1.275V veriyorum işlemcime 4.5GHz çalışırken
Ben de radyatörü önde kullanıyorum fakat 2 fanı kapsıyor ve neredeyse arkaya hiç hava üfleyemiyor sanırım sadece en aşağıda ki fanım içeriye hava verebiliyor üstte 2 arka da 1 olmak üzere 3 adet tahliye fan kullanıyorum tek başına yeterince temiz havayı içeri üfleyebiliyor mudur? Ekran kartımda kendi yaptığım fan ayarı olduğundan ısınma sorunu yaşamıyorum ama hava sirkulasyonuna etkisi nedir? Bir şey daha sorup sorularımı bitiriyorum normal mid Tower kasa kullanıyorum Corsair iCUE 480X PSU'yu bağlayan arkadaş ters bağlamış sanırım PSU fanı kasaya doğru üflüyordu nasıl takılması lazım PSU fanı aşağıya filtreye mi bakacak yoksa kasanın içine doğru mu bakması gerekir
 
Son düzenleme:
BIOS’unu bilmiyorum ama aynı işlemciye sahibim, OC değerlerini aşağı yukarı biliyorum. 4.3GHz için 1.2 civarı volt yeter. 4.35 için 1.25V. 4.4GHz için 1.3V. 4.5GHz için ilk başta 1.35V ver. LLC low-medium seviyelerinde olsun. MSI anakartlarda sayı olarak gösteriliyor sanırım LLC değerleri. Örneğin 7 tane varsa 3’ü 4’ü falan seç. 1.35V sorunsuz çalışırsa voltajı 1.33, 1.32 civarına çekip deneyebilirsin.
 
şu işi adama gibçi anlatacak biri gercekten yok mu msi x570 meg ace kullanıyorum 4.4 ghz de şuan 1,43 volta daha aşağı dusuremedim . daha düşük voltta acılış yapıyor fakat cinebech 20 testinde cakılıyor .
bana yardımcı olabiliecek bir arakdaş varmı . işlemci 3800 x anakart msi x570 meg ace şuan otomatık oc ile 4.4 te calşşışıyor sistem .
 

Geri
Yukarı